RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yara-saken: Direktører peker på hverandre

Oslo (NTB): I avhør skal tidligere Yara-topp Ken Wallace har kommet med opplysninger som gjør at Økokrim har tiltalt også Tor Holba for korrupsjon i Libya. Holba avviser påstandene.

Fra flere kilder får Dagens Næringsliv opplyst at daværende juridisk direktør Wallace i avhør forklarte av Holba - den daværende prosjektlederen for de libyske forhandlingene - var kjent med en avtale som ble inngått med sønnen til Libyas oljeminister.

I tiltalen skriver Økokrim blant annet at Holba ga sin tilslutning til avtalen om å betale «fem millioner dollar eller mer» til ministersønnen. Det gjorde også daværende konsernsjef Thorleif Enger og daværende visekonsernsjef Daniel Clauw, ifølge Økokrim.

Holbas forsvarer, advokat John Christian Elden, hevder Økokrim har latt seg forlede, og den tidligere forhandlingslederen står fast på at det var han som varslet konsernledelsen om saken.

Forsvareren til Ken Wallace har siden tiltalen kom fredag vært utilgjengelig for kommentar, mens både Enger, Clauw og Holba nekter straffskyld. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere