RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yara til India

Sist oppdatert:
Det indiske gjødselmarkedet er tredje størst i verden.
(Bilde:Yara-sjef Thorleif Enger)

Yara innleder et samarbeid med det indiske selskapet Kriphco. De to selskapene har inngått en intensjonsavtale om å etablere av et samarbeidsselskap for produksjon og markedsføring av mineralgjødsel. De vil hver eie 50 prosent av samarbeidet.

- Formålet med samarbeidsselskapet er å etablere en indisk produksjonsbase ved å kjøpe eksisterende kapasitet kombinert med import. Partnerne vil søke å etablere utenlandsk produksjon i områder med konkurransedyktige priser på råmaterial, skriver Yara i en børsmelding.

India blir beskrevet som et interessant markedet og er allerede verdens tredje største gjødselmarked. Jordbruket i landet er i en kraftig vekstfase. Gjennom å satse i det indiske markedet skal samarbeidspartnerne introdusere balansert gjødsling.

- Vårt nye partnerskap med Kribhco gir en sterk kombinasjon av deres distribusjonsposisjon i et av verdens største gjødselmarkeder og vår globale forsyning og ledende stilling på NPK, sier konsernsjef Thorleif Enger i Yara.

Ifølge børsmeldingen fra Yara er Krishak Bharati Cooperative Limited (Kribhco) det største jordbrukskooperativet i India. Indiske myndigheter eier 67 prosent av Kribhco som inkluderer medlemmer i mer enn 7.000 lokale jordbrukskooperativer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere