RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yara utforsker gruve i Brasil

Sist oppdatert:
I jakten på billige råvarer har Yara i fellesskap med brasils største gjødselsselskap besluttet å starte forundersøkelser til det som kan bli en betydelig fosfat-gruve. Sjekk saken her
Yara melder onsdag at selskapet har gått sammen med Brasils største gjødselsselskap, Bunge, i et femti-femti partnerskap for å undersøke fosfatgruven Anitapolis sør i Brasil.

- Den mulige utviklingen av Anitapolis vil sikre forsyningen av lav-kost råmaterialer til Yaras hurtigvoksende nedstrøms-virksomhet i Brasil Anitapolis` fosfat-reserver er de eneste betydelige kjente fosfat-reservene i Brasil som ennå ikke er utbygd. Eierskapet i Anitapolis-gruven var en del av transaksjonen da Yara kjøpte Adubos Trevo i 2000, skriver selskapet i en melding.

Brasil har rikelig med tilgjengelig areal for utvikling av et effektivt jordbruk, er verdens fjerde største forbruker av gjødsel og forventes ytterligere å styrke sin posisjon som eksportør av landbruksprodukter som soyabønner, kaffe, sukker og sitrusfrukter.

- Gjennom Adubos Trevo er Yara godt posisjonert for å ta del i den fortsatte veksten i dette markedet En utvikling av Anitapolis-gruven vil støtte veksten av Yaras Nedstrøm-segment, melder selskapet.

En beslutning og mulig byggestart for Anitapolis forventes i løpet av første halvår 2006 med mulig produksjonsstart
innen 2009.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere