RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yara vurderer shippingflåten

Sist oppdatert:
Yara har en stor flåte med skip for frakt av spesialprodukter. Nå vurderer selskapet hva de skal gjøre. Salg eller børsnotering er aktuelt. Les mer her
Thorleif Enger, toppsjef i Yara, er i tenkeboksen på hva selskapet skal gjøre med skipene selskapet eier.

Som verdens største produsent av gjødsel har selskapet et stor flåte med skip som frakter ammoniakk og CO2. D

- Den relevante flåten kan bestå av opp til ti hel- eller deleide skip i tillegg til tre skip på langsiktige leiekontrakter. Hoveddelen av skipene er i det mellomstore og store gasskip-segmentet, skriver selskapet i en børsmelding.

Det kan både bli aktuelt med et industrielt salg av hele flåten eller en utskillelse og børsnotering av shippingaktivitetene.

For å støtte denne prosessen har Yara engasjert ABG Sundal Collier og DnBNOR Markets.

- Shippingflåten vår har vært en viktig konkurransefordel for Yara i mange år. Kommersiell kontroll av skipene er fortsatt en kjerneaktivitet, men eierskap er ikke det. Vi utforsker derfor ulike alternative eierskapsstrukturer for å sikre at vi maksimerer verdiskapningen for våre aksjonærer, sier Thorleif Enger, konsernsjef i Yara, i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere