RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ydmykende valgnederlag for britiske konservative

London (NTB-Reuters-AFP): Storbritannias konservative regjeringsparti har lidd et ydmykende nederlag i et suppleringsvalg til Parlamentet.

Koalisjonspartneren Liberaldemokratene vant, med det EU-fiendtlige partiet UKIP på andreplass.

Liberaldemokratene beholder dermed mandatet fra Eastleigh sør i England, viste resultatene fredag. Sentrumspartiet sikret seg seieren til tross for at valget ble utløst av en skandale omkring dets tidligere representant Chris Huhne.

Huhne, som har vært energiminister, har innrømmet at han forsøkte å snike seg unna en fartsbot ved å legge skylden på sin kone. Eastleigh-mandatet overtas nå av hans partifelle Mike Thornton, som fikk over 13.000 stemmer i torsdagens valg.

«Selvstendighetspartiet» UKIPs kandidat kom på en sterk andreplass med over 11.500 stemmer. De konservative fikk vel 10.500 stemmer, mens sosialdemokratiske Labour - som ikke la særlig vekt på Eastleigh-valget - måtte nøye seg med vel 4.000.

Den framtredende konservative politikeren David Davies hadde på forhånd advart om «krise» for statsminister David Camerons parti hvis det ble slått av UKIP i Eastleigh. UKIP er et høyrepopulistisk parti som samler EU-skeptikere og motstandere av innvandring. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere