RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øyenvitner: IS-leder hardt skadd i luftangrep

Sist oppdatert:
Flere biler ble tilintetgjort og flere IS-ledere kan være drept etter at USA rettet et luftangrep mot en bilkolonne nord for Mosul i Irak. Lederen for IS skal være hardt skadet.

Det var ti biler i kolonnen, men amerikanerne sier det er uklart om leder for opprørsgruppa Den islamske staten (IS), Abu Bakr al-Baghdadi, var til stede blant IS-lederne. Den arabiske fjernsynskanalen al-Arabiya meldte sent lørdag kveld at lokale øyenvitner skal ha fortalt at al-Baghdadi skal ha blitt hardt skadet i angrepet.

Oberst Patrick Ryder, talsmann for den amerikanske forsvarsledelsen, sier USA har grunn til å tro at det var flere IS-ledere samlet.

En saudiarabisk fjernsynskanal, Al-Hadath, meldte tidlig lørdag om flyangrepet mot en bilkolonne. Al-Hadath var de første som meldte at al-Baghdadi ha vært til stede.

Møtet mellom IS-lederne skal ha funnet sted nord for Mosul, i en by ikke langt unna grensen mellom Irak og Syria. Angrepet mot bilkolonnen fant sted sent fredag kveld. (©NTB)Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere