RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øygard: - Bryr meg ikke om denne dommen

Oslo (NTB): Overgrepsdømte Rune Øygard kan begynne å forberede seg på å feire jul på lukket avdeling i fengsel. Torsdag ble det kjent at Høyesterett skjerper straffen for den tidligere ordføreren.

Høyesterett fant ingen formildende omstendigheter for Rune Øygard og dømte ham til fengsel i to år og tre måneder. Det er en skjerpelse fra lagmannsretten hvor han ble dømt til fengsel i ett år og tre måneder. Nå kan eksordføreren belage seg på å gå i fengsel før året er omme.

- Det vanlige er at innkalling til soning skjer innenfor en tremånedersperiode etter at rettskraftig dom foreligger, sier leder av Kriminalomsorgens Yrkesforbund, Knut Are Svenkerud til VG. Svenkerud legger til at han uttaler seg på generelt grunnlag og ikke om denne konkrete saken.

Hvor Øygard skal sone dommen er ennå ikke klart. Innholdet og alvorlighetsgraden i dommen og geografiske hensyn til hvor han er bosatt, gjør likevel at soningsalternativene står mellom Gjøvik og Hamar fengsel, alternativt Ullersmo, skriver avisen. Gjøvik fengsel er ifølge Svenkerud mest aktuelt.

- Jeg bryr meg ikke om denne dommen. Den er basert på løgn, sier Øygard til VG.

Han er funnet skyldig i et stort antall seksuelle overgrep mot en mindreårig jente da hun var 14 og 15 år gammel. Den fornærmede jenta er 17 år i dag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere