RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øygard anker også straffeutmålingen

(Scanpix)
Sist oppdatert:
- Seks måneder normalt

Tidligere Vågå-ordfører Rune Øygard anker også straffeutmålingen i overgrepsdommen fra lagmannsretten. Fra før har han anket over saksbehandlingen.

Etter at påtalemyndigheten anket straffeutmålingen, har Øygard valgt å svare med en motanke, ifølge VG.

I Eidsivating lagmannsrett ble Rune Øygard dømt til ubetinget fengsel i ett år og tre måneder for overgrep mot ei jente fra hun var 14 til hun var 15 år.

– Seks måneder normalt
Anken begrunnes med at den utmålte straffen er for streng og at normal straff for forholdet vil være seks måneder.

– Det er følgelig ikke grunnlag for å øke straffen til mer enn det dobbelte, heter det i ankeskrivet.

I skrivet viser Øygard og forsvarerne til at tidligere Frp-politiker Trond Birkedal ble dømt til fengsel i sju måneder for seksuell omgang med en 15-åring.

I tillegg vektlegges det at jenta i sin forklaring omtalte forholdet til Øygard som et kjæresteforhold og at graden av krenkelse dermed etter deres syn er liten.

Aktors anke
Øygard har hatt en uke på seg til å avgjøre om han ville levere en motanke etter at aktor, statsadvokat Thorbjørn Klundseter kunngjorde at han anker over straffeutmålingen.

– Bakgrunnen for påtalemyndighetens beslutning er særlig omfanget av overgrepene og graden av utnyttelse av fornærmede fra den domfeltes side. Det er påtalemyndighetens oppfatning at retten ikke har lagt tilstrekkelig vekt på de momentene som har kommet fram under saken ved fastsettelse av straffen, uttalte statsadvokaten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere