RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øygard endret forklaring om Skype-samtalene

Sist oppdatert:
Hamar (NTB): Rune Øygard forholder seg grunnleggende annerledes til Skype-loggene nå enn da saken gikk i tingretten. Men han fastholder at det ikke lå noe seksuelt i kommunikasjonen.

- Jeg brukte ordet griseprat om Skype-samtalene i tingretten, men det er ikke dekkende for hva det var, sa tidligere ordfører Rune Øygard da han fortsatte sin forklaring for Eidsivating lagmannsrett mandag.

Tingretten la avgjørende vekt på de 80 sider lange Skype-loggene, som dokumenterer fire-fem samtaler mellom Øygard og jenta. Der spør Øygard blant annet om jenta er naken, om hun er «blaut» og sier at han «vil ta på deg».

Øygard hevder både «naken» og «blaut» er dialektord for tynnkledd og om å måtte på do. Han hevder nå at han innlot seg på det han kaller jentas «utfordrende språk». I en sekvens statsadvokat Klundseter synes dialogen å handle om hvordan jenta forsøket å vise seg naken gjennom PC-ens webkamera.

- Jeg gikk inn på en dialog som en voksen ikke skal gjøre overfor et barn. Jeg var fascinert der og da over at hun innlemmet meg i sitt liv på sine premisser. Men det er ingen unnskyldning, det er mitt ansvar og jeg skulle ha trukket meg. Jeg har aldri sett henne naken, vi har aldri hatt seksualisert kontakt og jeg har aldri sett på henne som et kjønnsobjekt, sa Øygard mandag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere