RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øygard-psykiater erklærer seg inhabil

Hamar (NTB): Torsdag går ankefristen ut etter dommen mot Rune Øygard. Et av hans viktigste kort i en eventuell anke erklærer seg nå inhabil.

Psykiater Lars Weisæth er hyttenabo med Rune Øygard. Derfor vil han ikke stille i en eventuell ny rettsrunde. Både aktor Thorbjørn Klundseter og bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal stiller spørsmål ved at dette ikke ble nevnt under lagmannsrettens behandling, melder NRK.

- De hadde aldri snakket sammen før, og det var mitt forslag å forespørre ham i denne saken, fordi jeg kjenner ham som en dyktig fagperson. Men hvis han føler seg inhabil, må vi jo bare forholde oss til det, sier forsvarer Mette Yvonne Larsen til NTB.

Hun reagerer på at aktor og bistandsadvokat er kritiske til dette nå, da hun mener alle spørsmål rundt habilitet ble avklart partene imellom i forkant av vitneførselen i lagmannsretten.

Weisæth har hatt en behandlerrolle overfor den tidligere Vågå-ordføreren i forbindelse med overgrepssaken. Han fikk bare vitne i spørsmålet om erstatning i Eidsivating lagmannsrett.

Skyldspørsmålet for Rune Øygard er i utgangspunktet avgjort, men dersom Høyesterett kommer fram til at lagmannsretten begikk en saksbehandlingsfeil ved å ikke tillate Weisæths vitnemål, kan saken komme opp på nytt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere