RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øygards kone mener samleiene umulig kan ha skjedd

Sist oppdatert:
Kona til Rune Øygard mener det er en logisk umulighet at ordføreren skal ha gjennomført et femtitall samleier med den nå 17 år gamle jenta.

– Vi var sammen nesten hele tiden. Hvis det skulle ha skjedd 50 samleier, så må jeg ha sett noe, sa Reidun Øygard (50) da hun tirsdag gjorde seg ferdig med sin vitneforklaring i Eidsivating lagmannsrett.

Hun fant verken den spesielle kommunikasjonen mellom ektemannen og jenta, at han skrev at han elsker henne eller at de to delte rom på flere reiser, påfallende. Snarere tvert imot. Hun anså det naturlig at ektemannen skulle ha med seg tenåringsjenta inn på hotellrommet sitt om natten, og om samtaleformen på Skype var spesiell, så tilskrev hun det sjargongen Øygard og jenta hadde seg imellom.

– Det var slik de snakket sammen, sa hun.

Tegn på seksuell kontakt?

– Det er ingen hemmelighet at mange har tolket Skype-meldingene som et tegn på at det har vært seksuell kontakt. Hva er ditt inntrykk, spurte konstituert lagmann Ørnulf Røhnebæk mot slutten av vitneprovet.

Les også: - Det var snakk om massasje og seksuell omgang

– Jeg klarer ikke å følge den tolkningen. Det er en del av den kommunikasjonen de hadde seg imellom. Men det å klare å få samleier ut av samtaler på Skype går rett og slett ikke an, svarte hun.

Øygards kone sa ingenting i retten som kunne tyde på at hun mener det var et seksuelt forhold mellom jenta og ordføreren. Hun utelukket langt på vei en slik mulighet, og mente motivet den nå 17 år gamle jenta hadde for å anmelde Øygard, var sinne over at han begynte å sette grenser for henne.

– Da det viste seg at hun ikke snakket sant da hun sa hun skulle overnatte hos oss, men dro for å overnatte hos kjæresten, da syntes han det gikk for langt. Det var grunnen til at hun reagerte som hun gjorde, sa Reidun Øygard.

Så aldri noe

Hun bekreftet at hun så etter indikasjoner på forelskelse mellom ektemannen og tenåringsjenta de hadde tatt til seg, men at hun aldri fanget opp noe som skulle gi grunn til mistanke. Selv ikke tekstmeldinger hvor Øygard skrev at han «elsker deg og bare deg» til jenta, fikk kona til å tenke i retning av at de to hadde et forhold.

– Jeg så aldri noe som tydet på forelskelse fra den ene eller den andre siden. Jeg så aldri at hun rødmet, eller at hun tok på Rune eller han på henne, sa Reidun Øygard.

Kona til den tidligere ordføreren fortalte at hun var klar over at den 13-14 år gamle jenta var i ferd med å bli voksen, og sa at hun advarte Rune Øygard mot følelsene som kunne utvikle seg i henne. Men jenta hadde en ungdommelig framferd og opptreden som gjorde kona trygg på at forholdet mellom ektemannen og jenta var ufarlig.

– Jeg er jo jente selv. Man tenker over slike ting. Men det som gjorde at jeg var trygg, var at jeg ikke observerte noe, sa hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere