RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yme-plattformen fjernes tidligst i 2015

Stavanger (NTB): Den omstridte Yme-plattformen i Nordsjøen som har stått tom siden i fjor sommer, blir fjernet tidligst i 2015.

140 mennesker ble evakuert fra plattformen 10. juni 2012, da det ble oppdaget sprekker i bærestrukturen. Eieren av plattformen, SBM Offshore og feltoperatør Talisman, ble i mars i år enige om at plattformen skal skrotes.

Talisman har fått om lag 2,7 milliarder kroner fra SBM til å flytte installasjonen bort fra Yme-feltet og plassere den utenfor sikkerhetssonen på 500 meter, skriver Stavanger Aftenblad.

Talisman tok opprinnelig sikte på å flytte plattformen sommeren 2014, men nå blir den altså stående i minst ett år til, skriver avisen.

- Nye evalueringer av sikkerheten gjør at vi så langt ikke vurderer det nødvendig å fjerne plattformen allerede neste år. Undersøkelser har ikke vist utvidelser av sprekkdannelsene, og plattformen står dermed mer stabilt enn fryktet. Dermed vil vi vente litt lenger for å kunne vurdere nøyere hva som vil være den beste metoden for å fjerne plattformen på en sikker og robust måte, sier kommunikasjonssjef Grethe Elise Foldnes i Talisman Norge. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere