RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Crestock

Øynene avslører dine sex-lyster

Uansett om du vil det eller ei.

(SIDE2): En ny undersøkelse viser at øynene dine avslører hva du tenner på seksuelt.

Ubevisst
Pupillene våre utvider seg nemlig når vi blir presentert for det vi fantaserer om. Dette skjer som en ubevisst reaksjon, uansett om du ønsker det eller ei.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Reaksjonen kan ifølge undersøkelsen brukes til å studere menneskers seksuelle orientering samt intensiteten i deres opphisselser, uten behov for å sette måleredskaper på de mer edlere deler, skriver LiveScience.com ifølge BT.

Pupillene matcher lyster
- Forskningsprosjektet er det første store eksperimentet som viser at utvidelse av pupillene matcher menneskers seksuelle preferanser, sier utviklingspsykolog Ritch Savin-Williams fra Cornell University, som står bak oppdagelsen.

- Hvis en mann sier han er hetro, så vil hans øyne reagere på kvinner. Homoseksuelle menn reagerer derimot på menn, fortsetter han.

Forsøket ble gjennomført ved at en stor gruppe mennesker ble presentert en rekke forskjellige erotiske fotografier. Når de så noe de på fohånd hadde fortalt at de tente på, reagerte pupillene deres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere