RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øyner olje i Snøhvit

Sist oppdatert:
Statoil skal sammen med partnerne være klare til å starte undersøkelsene av mulig oljeproduksjon i Snøhvit-feltet.
Statoil melder at de sammen med partnerne skal undersøke mulighetene om å produsere olje fra Snøhvit-feltet. Det er på bakgrunn av studier fra gassproduksjonen at de nå vurderer kommersiell oljeleting.

I 2002 ble de gjort klart at oljesonen i Snøhvit er bare 14 meter tykk og at det ikke var mulig å drive lønnsom oljeutvinning, men nå har den høye oljeprisen fått rettighetshaverne til å forandre mening.

- Studiene er basert på ny kunnskap etter at gassbrønnene ble boret i Snøhvit, og forventningene om at oljeprisen vil holde seg høy i et lengre perspektiv, sier direktør Geir Pettersen i Statoil.

Hittil har Snøhvit bare vært ansett som et gassproduserende felt, men nå skal det testes om det er mulig å få til en kommersiell oljeproduksjon fra feltet. Det er planlagt å bore en tilleggsbrønn for å bedre kunne anslå om det er mulig å få opp oljereservene i feltet.

Borestart av en tilleggsbrønn vil kunne ta fatt i første kvartal 2007, og en endelig avgjørelse vil finne sted i slutten av 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere