RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Yngre kone gir lykkeligere ekteskap

Sist oppdatert:
Hemmeligheten er en aldersforskjell på minst fem år.

(SIDE2): Velger menn en kone som er smartere og minst fem år yngre er sannsynligheten større for å få et lykkeligere ekteskap, hevder britiske eksperter ved Bath University.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Forskerne intervjuet mer enn 1500 par som var gift eller i et seriøst forhold. Fem år senere fulgte de opp 1000 av parene for å se hvilke som fremdeles holdt sammen og ikke, skriver BBCNews.

Resultatet viste at hvis kvinnen var flere år eldre enn sin mann, var det tre ganger så stor sannsynlighet for å bli skilt, sammenlignet med om kvinnen og mannen var jevnaldre.

Hvis mannen var eldre enn kvinnen, minst fem år, var oddsen for lykkelig ekteskap høyere. Har kvinnen i tillegg høyere utdannelse sammenlignet med sin partner, øker lykken ytterligere.

Dette vil vi ha
Dr. Emmanuel Fragniere og hans kolleger sier at menn og kvinner velger partnere på grunnlag av kjærlighet, fysisk tiltrekning, likhet i smak, tro, holdninger, og felles verdier.

Men de mener også at objektive faktorer som alder, utdanning og kulturell opprinnelse kan bidra til å redusere skilsmisse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere