RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yogalærer med slanger i munnen

Sist oppdatert:
- Barn kan overvinne angst og frykt hvis de lærer seg å meditere med kakerlakker, padder og slanger i munnen, sier yogalærer Yogesh Chavan og demonstrerer sine kunster.

Om han tar munnen for full, skal være usagt - men herr Chavan er i så fall vant til det. Inderen sverger nemlig selv til metoden, og går ikke av veien for å vise frem sine kunster.

Yogalæreren sier han forbereder seg omhyggelig før timene sine, for å være sikker på at han ikke ser redd ut når han står foran barna.

- Demonstrasjonene mine krever en hel del forberedelser. For eksempel, hvis jeg har en frosk, må jeg vaske og rense frosken fordi frosker er kaldblodige dyr som tisser når de blir møtt med kroppsvarme, forklarer Chavan.

- Deretter putter jeg frosken i munnen, før den må tisse neste gang. Når det gjelder slanger, velger jeg en type som ikke er giftig, røper Chavan.

Ved siden å utføre sine ekstraordinære kunster, kan inderen også tygge røde maur.

- Å tygge røde maur er tøft. De biter så hardt at jeg må overvinne smerten, sier Chavan.

Han sier at han oppdaget yogaeffekten under en campingtur for barn og unge for fem år siden – mens han underviste barna i hvordan de kan takle frykt og angst.

- Plutselig plasserte jeg insekter i munnen, og til slutt tok jeg til og med en slange i munnen. Frykt er en psykologisk tilstand. Man kan overvinne frykt ved å trene yoga regelmessig og ved å skjerpe konsentrasjonen sin, sier Yogesh Chavan til den engelskspråklige indiske avisen Mid-day, ifølge Ananova.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere