YouTube-sensasjon trues på livet

THE REPLY GIRL mottar nå sterk kritikk etter at hun har gjort forretninger av å vise seg frem på YouTube.

THE REPLY GIRL mottar nå sterk kritikk etter at hun har gjort forretninger av å vise seg frem på YouTube. Foto: YouTube/The Reply Girl

Alejandras lettkledde videoer har skapt stor oppstandelse.

07.03.12 15:17

(SIDE2): YouTube byr i tillegg til underholdning også på debatter og kontroverser.

Denne gangen er det Alejandra Gaitan som skaper oppstandelse med sine lettkledde videoer. Den canadiske jenta har blant annet motatt dødstrusler fra sine motstandere.

Tjener gode penger
Gaitan, kjent på Youtube-samfunnet som «The Reply Girl», legger ut sine meninger om andre populære videoer. Men det er egentlig ikke der fokuset ligger.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Jenta er nemlig ofte ganske lettkledd:

HTML EMBED

Hun har nå gjort forretninger av videoene ved hjelp av reklameinntekter, og hun tjener rundt 570 kroner per video, og opptil 5700 kroner for de som får mer en 500.000 klikk. I løpet av en dag legger hun ut mellom fem og ti videoer, ifølge Daily Mail. Totalt har alle videoene hennes blitt sett av over 11 millioner personer.

Mange raser nå mot jenta fordi de mener hun bruker kroppen sin for å tjene penger.

I kommentarfeltet under blir Alejandra kalt «hore», og det som verre er:

- Hopp utenfor en klippe, jeg skal hacke brukerkontoen din, skriver blant annet en.

- Naturlig
Gaitan synes selv at det ikke er noe i veien med videoene.

- Det er veldig mange som er negative. Men det er helt naturlig. Det er «sex appeal», sier jenta selv i en dokumentar, og innrømmer at hun har forsøkt å lykkes som modell.

- Jo mer oppmerksomhet/hatmeldinger jeg får, jo større blir «kanalen min». Og jeg blir sterkere, skriver hun på YouTube-siden sin.

Familien hennes er ikke enige i at dette er helt naturlig. De er faktisk så uenige at det er like før de kaster henne ut.

Det har også kommet formelle klager fra selskaper som mister trafikk når besøkende på deres «kanaler» klikker seg innpå hennes videoer istedenfor deres, fordi hennes video ligger blant relaterte videoer.

- Selv om det er mange som hater meg der ute, så er det en liten gruppe som støtter meg. Om YouTube ikke hadde eksistert, så hadde jeg startet en blogg. Du vet, de setter jo pris på meg, sier hun.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.