Gå til sidens hovedinnhold

YouTube stenges i Afghanistan

Vil hindre afghanere å se den islamkritiske videoen.

Bråket rundt den omstridte islamkritiske videoen eskalerer.

Torsdag ble USAs konsulat i Berlin delvis evakuert etter funn av en mistenkelig postforsendelse, melder det tyske nyhetsbyrået DPA.

Tre personer skal ha klaget over pustebesvær på stedet.

Alarmen gikk klokka 11.15, og politi og brannvesen med spesialutstyr ble sendt til stedet.

En talskvinne for det amerikanske konsulatet i Dahlem i Berlin, Ruth Bennett, sier den mistenkelige lukten kom fra en konvolutt som inneholdt søknad om visum, melder AP.

Det har også vært snakk om et mistenkelig pulver, uten at dette er bekreftet.

Les også:

Flere personer skal ha klaget over pusteproblemer og ble sendt til legesjekk, melder Berliner Zeitung .

Konsulatet er stengt i påvente av nærmere undersøkelser.

De siste dagene har flere av USAs utenriksstasjoner blitt angrepet i kjølvannet av filmen «Innocence of Muslims», en antiislamsk film produsert i USA som i høst ble dubbet til arabisk. Torsdag var uroligheter ved USAs ambassader i Sanaa og Kairo.

Tirsdag ble det amerikanske konsulatet i Benghazi i Libya angrepet av en libysk militsgruppe. Utfallet var at USAs ambassadør og tre amerikanske diplomater ble drept i angrepet.

YouTube stenges i Afghanistan

Afghanske myndigheter stenger nettsiden YouTube for å hindre at afghanere får se den islamkritiske videoen som har utløst opptøyer i mange muslimske land.

Stengningen, som skulle iverksettes torsdag, blir på ubestemt tid, ifølge afghanske regjeringskilder.

Den amerikanske videoen som sverter profeten Muhammed, har utløst rasende opptøyer og angrep på amerikanske ambassader og konsulater i mange muslimske land.

I Libya ble den amerikanske ambassadøren drept da konsulatet i Benghazi ble stormet på tirsdag, i Kairo greide demonstranter å fire det amerikanske flagget på ambassaden, og i Jemen ble ambassaden forsøkt stormet to ganger torsdag.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?