RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yppet seg mot Danmarks beste lag

Sist oppdatert:
Tross tap viste Vålerenga positive takter i åpningskampen i Color Line Cup.

Vålerenga fikk tøffest tenkelige åpning av årets tunering i Ålesund. Midtjylland er Danmarks beste ungdomslag og slo nylig Chelsea hele 4-0. Vålerenga stilte uten fem landslagsspillere på grunn av skader og treningsleir på La Manga, men hevdet seg likevel mot meritterte dansker.

- Kampen startet med et ekstremt høyt tempo i fra begge lag. Midtjylland hadde et godt pasningsrepertoar og gode relasjonelle ferdigheter. Vi jobbet imidlertid veldig godt og var kompakte i leddene. Vi stresset danskene i oppspillsfasen, sier Vålerenga-trener Raymond Mikkelsen til vif-fotball.no.

- Midtjylland fikk en scoring kvarteret ut i kampen etter en svak avklaring i vårt bakre ledd. I denne perioden styrte Midtjylland spillet helt og det virket som vi ikke klarte å produsere noe med ball i det hele tatt. To minutter før pause fikk vi en dødball som ble slått av Mathias Holmen. Ballen ble slått mot bakerste stolpe der Christoffer Bergersen headet tilbake i feltet igjen, før Pål Strømberg satt ballen i nota.

Vålerenga gikk imidlertid i den klassiske fella og slapp inn et mål bare minutter etter egen scoring.

- Vi gikk rett i fella og slapp inn et mål etter bare to minutter, riktignok etter et fantastisk kombinasjonsspill fra Midtjyllands side, forteller Mikkelsen.

- Vi gikk inn i pausen med en følelse av at dette ikke var representativt for vår del. Vi var nødt til å true deres bakrom mer og vi var nødt til å snøre igjen på midten. Og vi fikk svar med en gang, vi var hyperagressive i pressfasen og fikk mange brudd på danskene i gunstige posisjoner, Vi klarer etter hvert og etablere et angrepsspill og hadde tre store sjanser alene med keeper som vi ikke klarte å sette.

Tross et massivt Vålerenga-press var det gjestene fra Danmark som fant nettmaskene.

- Et innlegg fra siden gikk rett i mål. Kampen ebbet ut med 1-3, men det var faktisk ganske mye positivt å ta med seg i dag. Måten vi tok over matchen på i andreomgang hvor vi kollektivt jobbet veldig bra som en enhet er noe vi tar med oss videre.

Mikkelsen trekker frem tre nykommere som Vålerengas bestemenn mot Midtjylland.

- Mathias Holmen var Vålerengas klart beste spiller, Victor Johansen, som kom fra Lyn før denne sesongen, debuterte med bravur og ”Lillegutt" Kamer Qaka viste hva som bor i den lille fotballkroppen.

I dag står Brann på motsatt banehalvdel.

- Vi går inn i kveldens kamp mot Brann med et revansjesugent lag som lover hard kamp for semifinalebilletten, avslutter Mikkelsen.

Vålerenga – Midtjylland 1-3

Laget fra start: Gard Aarvik – Mathias Holmen, Christoffer Bergersen, Pål Strømberg, Lars Vincent Andersen – Stefan Mimic, Blerim Redzepi, Savas Tirit, Mikael Johansen – Soliman Aoudia – Kristian Grande

victor johansen 562 1
victor johansen 562 1

Benyttede innbyttere: Simmons (Wang hospitant), Andreas.Lund, NicholasTvinde, Ole Sandnes, Kamer Qaka

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere