*Nettavisen* Nyheter.

Yrke kan bestemme barnets kjønn

Par som begge jobber i såkalte «maskuline» yrker, har størst sjanse for å få en sønn. Vil du ha en datter, bør begge jobbe i omsorgsyrker.

23.05.05 09:19

Det er en britisk undersøkelse som konkluderer med dette. London School of Economics har gjennomført undersøkelsen blant 3000 mennesker i forskjellige yrker. Resultatet er publisert i Journal of Theoretical Biology, melder ABC News.

I Storbritannia er forholdet mellom guttebarn og jentebarn 105 til 100. Men ifølge undersøkelsen er tallet for par der begge har «maskuline» yrker, som ingeniører eller regnskapsførere, 140 gutter mot 100 jenter.

Jobber begge i parforholdet i omsorgsyrker, som lærere eller innen helsevesenet, er tallene imidlertid snudd på hodet - da fødes det 135 jenter mot 100 gutter, viser undersøkelsen.

Lederen for undersøkelsen, Satoshi Kanazawa, sier et par med en matematiker og en lege har størst sjanse for å få en gutt, mens en terapeut og en programleder på radio eller TV vil ha størst sjanse for å få en datter.

Undersøkelsen gir ikke noe svar på hvorfor foreldrenes jobb får slike utslag, men avisen The Sunday Times siterer en spesialist på utviklingspsykologi som årsaken kan være at barn av ingeniører og andre, analytiske yrkesgrupper, utvikler mer testosteron i livmoren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.