Gå til sidens hovedinnhold

Yrkessjåføren holdt en snittfart på 167 km/t

Nå har han mistet lappen og må betale en stor bot.

(f-b.no): Det gikk fort da Utrykningspolitiet (UP) la seg på hjul etter en Volvo V70 på E6 sent i går kveld. Han ble målt mellom Sarpsborg og Fredrikstad.

Fartsmåleren viste at han hadde holdt en gjennomsnittsfart på 167,48 kilometer i timen over en strekning på 1.820 meter. Han brukte 39 sekunder på strekningen.

Han får en stor bot

– Han erkjente forholdene på stedet. Dette var jo en gjennomsnittsmåling. Det kan bety at han har hatt høyere fart underveis. Førerkortet ble beslaglagt, og han får en stor bot, sier Stein-Olaf Røberg, som er UP-sjef i Østfold, til f-b.no.

Mannen er født i 1984, og jobber som yrkessjåfør.

Kan miste ved lavere fart

Normalt ryker førerkortet på 141 kilometer i timen i 100-sonen, men prikkesystemet gjør at du kan miste førerkortet ved lavere hastigheter.

Førerkortet ryker på den åttende prikken

– Her om dagen hadde vi en som mistet førerkortet etter at han kjørte i 125 i 100-sonen. Det fikk han tre prikker for, i tillegg til at han hadde fem fra før. Førerkortet ryker på den åttende prikken, sier Røberg.

Tar flere for prikker

Prikkbelastning ble innført fra 1. januar 2004.

Hver gang du blir tatt for en overtredelse, får du som hovedregel registrert to eller tre prikker. Hvis du blir tatt for flere overtredelser samtidig, får du så mange prikker som overtredelsene gir til sammen.

Ved minst fire prikker får du skriftlig varsel om mulige konsekvenser av ytterligere prikkbelastninger.

– Vi ser at vi tar flere og flere som har for mange prikker, sier UP-sjefen.

Prikkene blir slettet etter tre år fra den dagen du skrev under på forelegget du fikk, eventuelt etter tre år fra den dato endelig dom ble avsagt i saken.

Les flere saker fra f-b.no her!

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto

Kommentarer til denne saken