RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yssouf Koné klar for Vålerenga

Sist oppdatert:
Signerte 3-årskontrakt fredag ettermiddag.

Yssouf Koné har signert en treårskontrakt med Vålerenga. Spissen kommer til klubben fra Cluj i Romania.

- Yssouf har passert den medisinske testen i dag og er nå Vålerenga-spiller, sier sportsdirektør Truls Haakonsen til vif-fotball.no.

Koné var gjennom en kneoperasjon for fire måneder siden og gjennomfører siste del av rehabiliteringprogrammet i disse dager.

- Han har blitt behandlet ved et anerkjent sportsmedisinsk senter i Bordeaux. Om to uker er han helt ferdig med behandlingen og slutter seg til troppen vår. Rapportene våre sier at han har sterkere fysikk etter behandlingen enn han hadde før han ble skadet.

Yssouf Koné er født 19. februar 1982 i Korhogo i Elfenbenskysten, men spiller for Burkina Faso, fødelandet til besteforeldrene.

Han kom til italienske Lecce som 16-åring. Derfra ble han leid ut til Vicenza, Potenza og Catania, før han havnet i kinesiske Qingdao Hailifeng. Koné ble kjøpt av Rosenborg fra fra marokkanske Raja Casablanca i 2006 - på det tidspunktet var han utleid til Safi.

Spissen scoret 12 mål på 15 e-cupkamper for Rosenborg. Til sammen scoret han 30 mål på 63 RBK-kamper.

Sommeren 2008 ble han solgt til hardtsatsende Cluj i Romania. Han scoret 16 mål for Cluj. Et av dem mot Chelsea på bortbane i Champions League.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere