RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ytelsesbasert pensjonsordning skal utredes

Oslo (NTB): Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) har bedt Banklovkommisjonen om å utrede ordningen med ytelsesbasert alderspensjon.

Nærmere 300.000 personer ansatt i privat sektor har ytelsesbasert pensjonsordning. Dette er en ordning som garanterer en ytelse når man går av med pensjon, til forskjell fra innskuddsbaserte pensjonsordninger som er avhengige av avkastning i markedet.

Johnsen opplyser at det har vært spørsmål om ytelsesbasert alderspensjon om noen år må omdannes til nye typer pensjonskontrakter for å tilpasses ny folketrygd og nye produkter i privat sektor. Han ga derfor torsdag Banklovkommisjonen i oppdrag å utrede hvordan ytelsesbasert pensjonsordning kan tilpasses fremtiden.

- Banklovkommisjonen blir i oppdraget bedt om å ta hensyn til prinsippene i den nye folketrygden og om å se til at et eventuelt nytt ytelsesprodukt reflekterer håndtering av den såkalte risikoen for langt liv, sier Johnsen.

Kommisjonen skal også vurdere hvordan et eventuelt nytt ytelsesbasert pensjonsprodukt skal håndteres opp mot spørsmålet om balanseføring av pensjonsforpliktelser hos arbeidsgiver.

Hvis Banklovkommisjonen finner ut at det er ønskelig og mulig å lage en ny ytelsesbasert pensjonsordning tilpasset ny folketrygd, skal kommisjonen foreslå lovregler, opplyser Finansdepartementet. I så fall skal det også utredes overgangsregler slik at man kan gå over fra de eksisterende ytelsesordningene til et eventuelt nytt ytelsesprodukt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere