*Nettavisen* Nyheter.

Ytterligere én pågrepet i Belgia for Paris-terror

Evakuerte og hjelpepersonell etter terrorangrepet mot konserthallen Bataclan i Paris natten til 14. november 2015. Foto: Thibault Camus (Ap)

Belgiske myndigheter har pågrepet og siktet en sjette person som antas å ha tilknytning til terrorangrepene i Paris, opplyser påtalemyndigheten.

27.11.15 20:16

Personen ble pågrepet torsdag og siktet fredag.

– Torsdag ble en person pågrepet i Brussel og tatt inn til avhør. Han er siktet for drap knyttet til terrorisme og deltakelse i aktiviteter knyttet til en terrororganisasjon, skriver påtalemyndigheten i en uttalelse.

Torsdag ble også to andre personer pågrepet i byen Verviers øst i Belgia forbindelse med terrorangrepene. Disse to ble deretter løslatt torsdag kveld. Ifølge den belgiske kanalen RTBF var disse to broren og faren til personen som ble siktet fredag.

Fem andre mistenkte er pågrepet i Belgia i tilknytning til angrepene som kostet 130 menneskeliv i Paris 13. november.

Belgiske myndigheter leter fortsatt etter hovedmistenkte Salah Abdeslam, som er broren til en person som sprengte seg selv i Paris. Samtidig er det utstedt en internasjonal arrestordre på en mann som to dager før Paris-angrepene ble sett kjørende i en bil sammen med Abdeslam.

Les også: Hjernen bak Paris-terroren dro tilbake til åstedene samme kveld

Og denne: IS-kriger oppfordrer til nye angrep

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag