Søndag ettermiddag har ytterligere en person blitt funnet omkommet i skredområdet. Politiet bekreftet funnet på en hasteinnkalt pressekonferanse i 14.35-tiden søndag ettermiddag.

Innsatsleder Gøran Syversen i Nedre Romerike brann- og redningsvesen sier at personen som ble funnet søndag ettermiddag, ble funnet i det samme området som personen som ble funnet tidlig søndag morgen.

– Det er blant vrakrester av et hus, ikke inne i hus, sier Syversen.

Seks personer er bekreftet døde etter kvikkleireskredet natt til 30. desember. Fire er fremdeles savnet.

Politiet opplyser at de vil fortsette søket, og at de fortsatt betegner leteaksjonen som en redningsaksjon.

Se politiets pressekonferanse øverst i saken.

Jobber med kjæledyr

Tidligere søndag, under en pressekonferanse klokken 12.30 uttalte politiet at det ble jobbet med å hente ut kjæledyr fra evakuerte hjem.

- Kjæledyr, det jobber vi med. Vi har kapasitet med frivillige til å være med å hente ut kjæledyr, og eventuelt mate kjæledyr, sålenge geologene sier ja til at vi kan gå inn i de husene. Den listen jobbes det med kontinuerlig. Folk som vet om noe her, ta kontakt med kommunen, så blir det registrert der, sa innsatsleder Ivar Myrbø.

Samleside: Les alt om skredet i Gjerdrum her

Han opplyser at rundt klokken 10 søndag morgen ble ytterligere en politihund skadet.

- Det er ikke verre enn litt kuttskader, som ble behandlet på stedet før hunden ble sendt videre til veterinær, uttalte Myrbø.

Dette er den andre politihunden som er skadd i redningsarbeidet.

Myrbø understreket at det klokken 12.30 fremdeles dreide seg om en redningsaksjon, og at det vil være betegnet som det hvertfall ut søndag.

Mindre avskallinger

- Det har vært noen mindre avskallinger i skredkanten, det er som forventet, sa regionsleder i NVE, Toril Hofshagen.

Redningsteamet arbeider søndag ettermiddag for fullt i skredområdet.

- Vi arbeider for fullt i gropa. Vi har fem lag som jobber inne samtidig. De har en veldig vanskelig jobb, det er vanskelig å jobbe der inne og det er ikke helt risikofritt. De skynder seg sakte, men vi har ganske bra fremgang på søket, sa innsatsleder brann Gøran Syversen under pressekonferansen klokken 12.30.

Han sier de vil fortsette å jobbe utover kvelden og natta.

Les mer: Politiet: - Man kan leve i flere dager dersom man har luft

Samleside: Les alt om skredet i Gjerdrum her

Tre personer funnet lørdag

Lørdag ble tre personer funnet omkommet i skredområdet. Da gikk også politiet ut med at det var Eirik Grønolen (31) som ble funnet omkommet fredag.

Letingen etter overlevende fortsatte uten stans hele natt til søndag. Planen var først å holde på til klokken 04 søndag morgen, men det ble besluttet å fortsette videre.

I løpet av natten ble også Forsvarets brolegger satt inn i raset for å sikre redningsmannskapene.

Veien som legges ut skal gjøre det mulig for letemannskapene å ferdes tryggere i det ustabile leirskredet. Kjøretøyet bemannes av personell fra ingeniørbataljonen i Forsvaret.