RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ytterligere forsinkelser i Opticoms Intel-prosjekt (Ny)

Sist oppdatert:
Opticoms Thomas Fussell og Robert Keith bekrefter ytterligere forsinkelser i Intel-prosjekt. Det høyprofilerte IT-selskapet Opticom brant 33 millioner kroner i fjerde kvartal, og har 196 millioner kroner igjen på bok. Fussell sier til iMarkedet at burn-rate for 2003 ventes å ligge under 100 millioner kroner
Les også:

Opticom-forsikelser på grunn av endringer

iMarkedet skrev onsdag kveld at Opticoms Intel-prosjekt er forsinket. Selskapet utvikler minnebrikker på polymermaterialet (plast). Opticom har vært en av de mest omtalte IT-selskapene i Norge.

I tredje kvartal viste det Opticom-ledelsen kaller "visse arbeidspakker i prosjektet" seg å være mer tidkrevende enn opprinnelig planlagt. Ferdigstillelsen av noen leveranser ble derfor forsinket. Arbeidet fortsatte i fjerde kvartal, og ytterligere fremskritt ble gjort, melder Opticom-ledelsen.

- Det må fungere i en Intel-fabrikk og vi er i den siste fasen før produksjon. Alt må være helt perfekt, sier Fussell til iMarkedet.

Det er likevel kommet forsinkelser i Intel-prosjektet. Prosjektet vil nå ta opp til seks måneder mer enn tidligere planlagt. Dette betyr at ny tidsplan er satt til slutten av 2003. Dette er klart skuffende i forhold til de høye forventingene som er satt til Intel-prosjektet.

- Visse leveranser som var planlagt i tredje kvartal forble imidlertid ufullført ved utgangen av 2002, og det samme er tilfellet for fjerde kvartals leveranser. Man har ikke funnet noen uoverstigelige tekniske problemer, og både den vitenskapelige staben og ledelsen mener fortsatt bestemt at alle leveranser vil bli gjort i henhold til avtalte spesifikasjoner for ytelse, om enn minst seks måneder senere enn opprinnelig planlagt, melder Opticom.

Tre alternativer

Fussell sier videre til iMarkedet at det er tre alternative utganger for Opticoms Intel-prosjekt.

Dette er:

*Selskapet når forbedringene innen de nærmeste månedene.

*Intel går for prosjektet selv om teknologien ikke er helt perfekt.

*Intel sier: Sorry, karer. Og velger å trekke seg fra prosjektet.

- Det er ledelsens mening at vi ikke er i nærheten av det siste alternativet, sier Fussell til iMarkedet.

Fussell sier at det ikke er noe alternativ å velge å gå for low-endløsninger, slik enkelte produsenter i Europa har valgt å gjøre.

Rammer omsetningen

TFE rapporterte inntekt på 1,2 millioner kroner i kvartalet, på nivå med foregående kvartal. Opticom hadde 196,0 millioner kroner i kontanter ved utgangen av kvartalet, mot 229 millioner kroner ved utgangen av kvartalet. Dette betyr at selskapet hadde en burn-rate på 33 millioner kroner i kvartalet.

- Jeg vil si at vi vil få en burn-rate på under 100 millioner kroner i 2003. Vi er ikke desperate for kapital, sier Fussell og påpeker at det ikke er avgjort noen utbetaling til Opticom fra Fast.

Han sier videre at forsinkelsene i Intel-prosjektet vil ramme inntektssiden til Opticom også fremover.

- Tatt i betraktning de nevnte forsinkelser, ønsker ikke Opticom å gi et revidert tidsestimat for ferdigstillelsen av den nåværende produktiseringsfasen, annet enn å bekrefte at arbeidet med denne fasen av Intel-prosjektet vil bli ferdigstilt innenfor 2003, heter det i en melding fra selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere