Gå til sidens hovedinnhold

Ytterligere én siktet i Belgia etter Paris-angrep

Belgia har siktet ytterligere en mann for å ha medvirket til terrorangrepene i Paris, opplyser den belgiske påtalemyndigheten.

En av de to personene som denne uken ble pågrepet i Brussel-bydelen Molenbeek, er nå siktet for drap og deltakelse i en terrororganisasjon, opplyser påtalemyndigheten fredag.

Mannen, som identifiseres som Zakaria J., er varetektsfengslet. Den andre som ble pågrepet i samme politiaksjon, Mustafa E., er løslatt.

Dermed er elleve personer siktet etter angrepene i Paris i november som kostet 130 mennesker livet.

En av dem som ble pågrepet i desember, 22 år gamle Ayoub B, er nå løslatt på grunn av manglende mistanke mot ham, opplyser påtalemyndigheten. 22-åringen var også siktet for drap og deltakelse i en terrororganisasjon.

Les bakgrunn: Ytterligere en pågrepet i Belgia etter Paris-angrep

Mange av dem som er pågrepet i Belgia, er siktet for å ha hjulpet Salah Abdeslam, som tidligere har bodd i landet og som politiet mener var en av Paris-angriperne. Han er fortsatt på frifot.

Flere av dem som deltok i terrorangrepene i Paris kom fra Molenbeek, blant dem den antatte hovedmannen Abdelhamid Abaaoud som ble drept i en fransk politiaksjon i utkanten av Paris få dager etter angrepet. (©NTB)