RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ytterligere to tankrederier på vei inn i LNG

Sist oppdatert:
De to amerikanske rederiene OSG og Peter G's (bilde) General Maritime er nå klare til å følge etter Teekay og Tsakos Energy inn i markedet for LNG-skip
I løpet av de to siste ukene har både tankgiganten Teekay og Oslo-noterte Tsakos Energy Navigation utvidet sine fokusområder til også å omfatte spesialskip for frakt av flytende naturgass, LNG-skip. Ifølge TradeWinds har både Tankers-medlemmet OSG og det aggressive tankrederiet Genmar med Peter Georgiopolous i spissen, klare planer for å gå inn i det samme markedet.

General Maritim er ventet å avdekke planer for en bestilling av inntil seks LNG-skip fra det spanske verftet Izar. Totalt er det ventet at Izar kan komme til å melde om ordre på totalt 8 LNG-skip til en verdi på 1,4 millairder dollar.

Nøkkelkilder i LNG-markedet opplyser til TradeWinds at Genmar planlagger å signere fire faste kontrakter og i tillegg inkludere to opsjoner. Avtalen er foreløpig ikke bekreftet.

Det andre tankrederiet som ønsker en debut i LNG er Overseas Shipholding Group, OSG, et av medlemmene i VLCC-poolen Tanekrs International. Ifølge TradeWinds skal OSG være et av rederiene som er med på det enorme anbudet til Qatar Gas/ExxonMobil. Rederiets leder Morten Arntzen sier til avisen at han ikke legger skjul på at de er interessert i å gå inn i LNG, men han kan ikke kommentere om de er med i anbudet.

Genmar og OSGs planer følger direkte i kjølvannet på tankrederiet Teekays oppkjøp av det spanske LNG-rederiet Naviera F. Tapias, og Tsakos Energys plassering av sin første LNG-ordre i Sør-Korea. Det betyr at snart alle de store aktører i råoljetankmarkedet også har gått inn i LNG-markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere