RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yue Yue (2) døde av skadene

Foto: TVS (Ap)
Sist oppdatert:
Den kinesiske jenta som ble overkjørt av to biler og ignorert av 18 forbipasserende er død.

Lille Yue Yue, jenta som ble skadet da hun ble påkjørt på et marked i Foshan i Guangdong-provinsen i Kina, døde fredag morgen, melder Foshan Daily ifølge China Daily.

Hun ble bare to år gammel.

Rystende video
Jentas skjebne har satt følelsene i sving over hele Kina etter at en video som viste påkjørselen ble lagt ut på nettet. Den viser også hvordan 18 forbipasserende ignorerer eller overser den skadde jenta i veibanen etter ulykken.

Til slutt kommer 57 år gamle Chen Xianmei og viser at det er noen som bryr seg. Hun ser jenta, bøyer seg ned, undersøker henne og roper så på hjelp.

Ulykken skjedde siste uke, og i dagene etter har foreldrene våket over jenta på sykehuset, der hun har ligget i respirator mens legene har gjort sitt ytterste for å berge livet hennes.

Men torsdag kom meldingen om at skadene var så omfattende at jenta neppe ville overleve.

Var der da hun døde
Fredag opplyste Su Lei, leder for sykehuset der hun var innlagt, at hun hadde sovnet inn.

Foreldrene ankom sykehuset for å se sin datter for siste gang klokka 03.00 fredag morgen lokal tid. Klokka 0.32 døde toåringen.

Bildene og videoen har sjokkert en hel verden, og i Kina har det utløst en debatt om moral og etikk. Mange kinesere har gitt uttrykk for at viktige menneskelige verdier har gått tapt mens landet har opplevd en eksplosiv økonomisk vekst.

«Denne verdenen er full av apati»
Yue Yues død er nå den mest omtalte saken på Kinas versjon av Twitter, Sina Weibo, melder britiske Daily Mail.

- Jeg håper denne lille engelen som ble oversett av samfunnet kan være en vekker for nasjonen når det gjelder betydningen av moralsk utdannelse, heter det i ett av innleggene.

En annen skriver: «Håper du kan finne kjærlighet i himmelen. Denne verdenen er full av apati».

- Jeg ble skremt
Sjåførene av de to bilene som kjørte på jenta er pågrepet, men hevder de ikke så henne. En av personene som passerte jenta mens hun lå hardt skadd i veibanen, en mor, har forklart at hun ble skremt.

- Hun blødde fra munnen og fra nesa og gråt svakt. Jeg ble skremt, og min datter ble skremt. Så vi skyndte oss av gårde, har hun sagt i et intervju med Guangzhou Daily.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere