RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yukos selger i Kværner? (Ny)

Sist oppdatert:
Yukos er ute av listen over de største aksjonærene i Aker Kværner. Dermed kan det være over og ut for det som en tid så ut til å kunne bli Kjell Inge Røkkes (bildet) utfordrer i kampen om konsernet
Oppdatert med kommentar.

Yukos Finance er ute av en fersk liste over aksjonærene i Aker Kværner.

I midten av desember var Yukos ført opp med 23.482.662 aksjer i Aker Kværner, eller 2,6 prosent. Yukos var da fjerde største aksjonær i Aker Kværner, etter Aker Maritime, en klientkonto i SEB og Folketrygdfondet.

Yukos-posten er nå overført til en klientkonto hos Euroclear Bank, som totalt har 2,9 prosent.

Informansjonsdirektør Geir Arne Drangeid i Aker Kværner er ikke kjent med status for Yukos-posten. - Såvidt jeg ved har det ikke vært noen kontakter om dette, sier han til iMarkedet.

iMarkedet har forsøkt å kontakte Yukos, men har foreløpig ikke fått avklart om dette innebærer at aksjene reelt sett er solgt, eller om Yukos bare har overført dem til en klientkonto.

Men uansett tyder alt på at Yukos er på vei ut fra Aker Kværner.

Etter at Yukos kjøpte de to Kværner-virksomhetene Kværner Hydrocarbons og Kværner Process Technology, sa de for et års tid siden at planen var å selge seg ut i løpet av et par år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere