RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yukos senker produksjonsprognosen(Ny)

Sist oppdatert:
Det hardt pressede russiske oljeselskapet Yukos Oils enker nå sin produksjonsprognose for 2004 med henvisning til skattekravet fra russiske myndigheter som hemmer selskapet
Yukos forventer nå å produsere 86 millioner tonn olje i 2004, som er en nedjustering på 4,4 prosent fra selskapet opprinnelige prognose på 90 millioner tonn.

Det melder Dow Jones Newswires mandag ettermiddag.

Det nye tallet presenterer en daglig produksjon på 1,72 millioner fat.

Yukos opplyser i oppdateringen at de er nødt til å kutte produksjonsestimatet på grunn av de russiske skattemyndighetenes konfiskering av selskapets kontanter for å dekke skattekravet på 3,4 milliarder dollar.

Videre melder Yukos at de vil kutte kapital- og driftskostnader med 700 millioner dollar i år. Kuttene i driftskostnadene vil blant annet medføre kutt i filantropiske aktiviteter og finansiering av sosiale programmer.

- Tross våre mange forsøk hvor vi forlanger tilgang til våre bankkontoer, fortsetter kontantene å bli rensket fra våre kontoer. I denne situasjonen har selskapet ingen andre muligheter enn å kutte kapitalkostnader og operasjonelle utgifter i tillegg til å utsette visse skattebetalinger, sier konsernsjef Steven Theede i en kommentar til meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere