RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yukos-sjef går av i protest

Sist oppdatert:
Direktøren i det russiske oljeselskapet Yukos, Steven Theede, har sagt opp. Oppsigelsen kommer i forkant av et møte mellom selskapets kreditorer torsdag.
Møtet er ventet å bringe Yukos ett skritt nærmere konkurs.

Theede mener møtet er en bløff som vil føre til at Yukos blir oppløst. Han skriver i sin oppsigelse at Eduard Rebgun, som fører tilsyn med selskapet, har konkludert med at en økonomisk omstrukturering er umulig og at avvikling av selskapet er det eneste alternativet. Theede mener at Rebgun har oversett en plan for omstrukturering.

– Jeg forventer et liksommøte, der mesteparten av dem som vil være til stede har til hensikt å ødelegge restene av Yukos og ta selskapets verdier uten å vurdere vår plan for økonomisk omstrukturering, skriver Theede i brevet datert 19. juli.

Yukos, som tidligere var Russlands største oljeselskap, sliter med krav fra kreditorer på 33 milliarder, og står i fare for å bli slått konkurs.

Den største kreditoren er den russiske skatteetaten, som har et krav på rundt 13 milliarder.

Grunnleggeren av Yukos, Mikhail Khodorkovskij, som en gang var Russlands rikeste mann, ble i fjor dømt for korrupsjon og skatteunndragelser.
Khodorkovskijs støttespillere mener at han ble dømt i en rettssak som var politisk motivert.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere