Gå til sidens hovedinnhold

Yvonnes opplevelse på kjøpesenteret tar av på sosiale medier

- Jeg aner ikke hvor han dukket opp fra, men vil takke guttens foreldrene.

(Nordlys): Mandag 22. desember, rett etter klokken 19.00, gikk Yvonne Jensen og samboeren inn på lekebutikken på Jekta Storsenter i Tromsø.

De ville være litt tidlige ute, for en gangs skyld, med å kjøpe bursdagsgave til sønnen som fyller fem år 6. januar.

I et mylder av folk på vill jakt etter de siste julegavene prøvde de å manøvrer seg gjennom lekebutikken for å finne det perfekte legosettet.

En liten julehjelper

- Nå er hverken jeg eller min bedre halvdel av de smarteste på legomarkedet, så vi sto med andre ord å klødde oss i hodet. Hva skulle vi velge liksom, det var jo hundrevis av ulike esker av alle slag!, skriver hun i bloggen steinihavet.blogg.no.

Innlegget ble publisert i går kveld, og på et døgn er det lest av mer enn 50.000.

Mens paret stod der, nærmest rådvill, dukket en smilende gutt opp fra intet.

Hans alder anslås til å være mellom åtte og 12 år. Uten å nøle spurte han om det var noe han kunne hjelpe med?

Hjelpsom unggutt

Slik skriver Yvonne Jensen selv at samtalen fortonet seg:

- Hei, trenger dere hjelp, det ser litt ut som at dere ikke vet hva dere skal kjøpe. Er det en julegave eller?" Guttungen så spørrende på oss.

- Ja det er mulig vi trenger litt hjelp, og det er faktisk en bursdagsgave vi ser etter!" Vi ble litt satt ut, men vi tar helt klart imot all den hjelp vi kan få!

-Men da var det bra dere møtte meg, for jeg kan faktisk ganske mye om lego! Hvor gammel er jenta/ gutten?" Han så spørrende på oss, og tenkte sikkert at vi så helt malplassert ut der mellom alle legoklossene med spørrende blikk!

- Det er en gutt, og han blir fem år!" Vi kunne jo ikke gjøre annet enn å svare, og håpe at den selverklærte eksperten kunne faget sitt godt.

- Ja, men da har dere flere alternativer!" Jeg så tydelig iveren i øynene til gutten!

Og vi fikk absolutt den beste veiledningen i gavehandling på lange tider, for han kunne absolutt det meste om alle eskene, og han var heller ikke av typen som på død og liv skulle selge oss det som kostet mest. Nei han fant frem både store og små esker, forklarte forskjellen med aldersgrupper og merking, viste oss hvordan pakker som hadde ekstra spesielle figurer, resonerte seg frem til at femårige gutter flest liker superhelter og biler, og anbefalte oss noen praktiske esker som en femåring klarer å bygge helt selv!

Vil takke foreldrene

Til Nordlys forteller hun at møtet satte dype spor:

- Han ble borte like fort som han dukket opp, men var til uvurderlig hjelp. Beste julehjelperen vi har møtt, sier Jensen.

I bloggen har hun skrevet det hele som et innlegg hvor hun ønsker et alvorsord med guttens foreldre.

Hun vil takk dem.

- Du/dere har gjort en fabelaktiv jobb med å oppdra en guttunge i dagens "mas og krav generasjon"! Her var det ikke mye snakk om å skulle ha mest og dyrest, nei han var rett og slett ute å fortelle de ulike kvalifikasjonene til lekene slik at en snart fem år gammel gutt virkelig skulle glede seg over bursdagsgaven sin! Han var høflig, han lyttet og om jeg var deg/dere ville jeg vært verdens stolteste forelder! Takk for at dere har vist meg at et faktisk finnes barn med god oppdragelse i et samfunn der det negative alt for ofte fremheves! Og ikke minst takk for at dere bekrefter mine tanker om at barn i dag ikke er så ille, heler tvert imot!, skriver hun i bloggen.

- Det er så mye negativt fokus. Derfor ville jeg dele denne flotte hverdagshistorien. Gutten hjalp veldig godt til og var skikkelig serviceinnstilt, sier Jensen.

Les flere saker fra Nordlys her!

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen