RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Zac + Vanessa = sant

Sist oppdatert:
Filmene om «High School Musical» har blitt ekstremt populære, mye på grunn av skuespillerne som har hovedrollene, Zac og Vanessa. Her kan du lese mer om de to, og kanskje få greie på noe du ikke visste allerede.

Den første filmen hadde premiere i USA i januar 2006 og har blitt omtalt som en moderne gjenfortelling av klassikeren «Romeo & Julie».

Hovedpersonene er Troy Bolton (Zac Efron), som er basketballagets kaptein og Gabriella Montez (Vanessa Hudgens), en sjenert utvekslingsstudent som interesserer seg mest for matte og naturfag. Når det blir satt opp en musikal på skolen deres går de begge på audition for hovedrollen. Der oppdager der sin felles kjærlighet for musikk.

Se bilder av Zac og Vanessa i bildekarusellen under

Det var ikke bare på lerretet Zac og Vanessa fant tonen. Under filmingen av den første filmen fant de to unge skuespillerne tidlig ut at kjemien mellom den var sterk også «off screen». Når har de vært sammen i to år, men har hele tiden prøvd å holde en lav profil. En av produsentene på settet av den andre filmen fortalte pressen "hvis du ikke vet at de er et par, ville du ikke gjettet det ved å se på dem sammen".

I september dukket plutselig pikante nakenbilder av Vanessa opp på Internet og skandalen var et faktum. Bildene Vanessa hadde tatt var strengt private, kun ment kun for Zacs øyne og en dypt ulykkelig Vanessa kunne ikke gjøre annet enn å unnskylde.

Presset på den unge skuespilleren ble i tiden etter skandalen så stort at hun valgte å reise til Australia, hvor Zac oppholdt seg i forbindelse med promoteringen av filmen «Hairspray», for trøst og støtte. I kjølvannet florerte det lenge rykter om at Vanessa ble dumpet, både av Disney for den tredje filmen og av Zac. De seneste rapportene sier for øvrig at Vanessa både blir å se i «High School Musical 3» og Zac hele tiden har stått sin kjære bi.

Visste du dette om Zac?
Zac Efron ble født i California i 1987. Hans fulle navn er Zachary David Alexander Efron.
Før han fikk sitt gjennombrudd i «High School Musical» hadde Zac flere gjesteroller i serier som «ER», «CSI:Miami» og «Summerland». Etter «HSM 1» fikk han også en rolle i filmen «Hairspray» hvor han spilte mot blant andre John Travolta og Michelle Pheifer.

Zac var bare 11 år gammel da foreldrene hans oppdaget sangtalentet hans, de sendte han straks til en sanglærer. Zac er veldig glad i sport, favorittene er golf, ski, snowboard og klatring. Han er også opptatt av biler, når han ikke jobber «mekker» han på sine to klassiske biler - som han kjøpte billig. Han elsker familiens to hunder, Dreamer og Puppy, og det kjæreste han eier er en samling med signerte baseball-baller.

Visste du dette om Vanessa?
Vanessa Hudgens, har mellomnavnet Anne og kallenavnet «Nessa» blant venner. Hun ble også født i California, i 1988. Også Vanessa har hatt flere roller i TV-serier og filmer før hun fikk sitt gjennombrudd i «HSM». I tillegg har Vanessa jobbet som modell og gitt ut et album, «V» som gikk inn på 24. plass på Billboard listen i USA da den ble sluppet.

Vanessa elsker å synge og danse, og hennes favorittartister er Alicia Keys og Celine Dion. Og om Vanessa hadde gjennomført planene sine i 2002 hadde hun ikke vært filmstjerne i dag, drømmen var å bli Amerikas «Idol». Hun er stor fan av programmet og planla å gå på audition. Alle som har sett «High School Musical» 1 og 2 er nok glade for at det ble filmen istedet for Idol.

Film nummer tre om ungdommene som elsker musikk kommer kommer til Norge høsten 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere