*Nettavisen* Nyheter.

«Zelda Skyward Sword» annonsert

Men det kommer ikke i 2010.

16.06.10 11:28

Rollespillserien «Legend of Zelda» er blant de mest kjente og kjære Nintendo har, «Twilight Princess» fikk til og med æren av å være blant lanseringsspillene til Wii. Nå er endelig et nytt spill på vei, «The Legend of Zelda: Skyward Sword», og spillet benytter seg av WiimotionPlus for økt nøyaktighet.

I vanlig Nintendo-stil prøver de seg på noe nytt, Wiimoten lar deg styre sverdet direkte og Nunchuken brukes til å holde skjoldet (i tillegg til figuren). En viktig ting, i følge Nintendo, er å holde Nunchuken som et ordentlig skjold.

«Skyward Sword» ble demonstert på scenen og blant annet fikk vi forklart at du må være nøye med hvordan man kutter. For eksempel var det ett monster som krevde at man kuttet i samme retning som et mønster på huden. Under en annen kamp måtte man komme rundt fienden og treffe der hvor den ikke forsvarte seg. I tillegg til vanlig svinging, trigger ulike bevegelser forskjellige angrep og brukes til å løse oppgaver og benytte diverse gjenstander. For eksempel kaster man bomber ved å gjøre en kastebevegelse, skyter med pil-og-bue gjennom å trekke buen tilbake og slippe en knapp, og for å åpne en dør måtte Link svinge sverdet rundt.

Nintendo har implementert en rekke nye gjenstander, blant annet en pisk som kan brukes til å plukke opp ting, kutte gress, erte fiender også videre.

Andre nyheter er at man nå selv velger når man vil hoppe eller spurte, menysystemet styres utelukkende ved hjelp av pekeren og man trenger ikke lenger sikte direkte på skjermen. Når man skal bruke skytevåpen holder det at man beveger på kontrollen, så plukker spillet selv opp hvor på skjermen du peker.

«The Legend of Zelda: Skyward Sword» slippes i 2011.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.