Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier ambassader og konsulater må gjenåpnes i hovedstaden Kyiv.

Nyhetsstudio: Krigen i Ukraina

- Vi trenger støtten, selv på et symbolsk og diplomatisk nivå, sier han og legger til:

- Vær så snill, kom tilbake, alle som er tapre! Kom tilbake til hovedstaden vår og fortsett arbeidet, uttaler Zelenskyj ifølge CNN.

Zelenskyj sier utenriksstasjoners tilstedeværelse i Kyiv er et «signal til Russland om at Kyiv tilhører oss».

– Dette er hovedstaden. Dette er ikke en provinsby i Russland. Dette er vår by, sier han.

Les også: UDI: Planlegger for 60.000 ukrainske flyktninger - kan bli dobbelt så mange

Samtidig takker han Tyrkia og Litauen for allerede å ha kunngjort gjenåpning av sine utenriksstasjoner i Kyiv.

Litauens ambassadør dro fra Lviv til Kyiv torsdag, skriver The Guardian. Onsdag varslet Tyrkia flytting fra sin midlertidige ambassade i Tsjernivtsi nær grensen til Romania, til Kyiv.

EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen og EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell skal besøke Kyiv fredag.

Les også: FN-topp ikke optimistisk om våpenhvile mellom Russland og Ukraina

Frykter høye dødstall i Borodjanka

Tidligere i uken var verdenssamfunnets øyne rettet mot Butsja der det kom bilder og rapporter om et døde sivile i gatene, noen av dem med bakbundne hender. Nå sier ukrainske myndigheter at de frykter å se et høyere antall sivile døde i den nylig frigjorte Kyiv-forstaden Borodjanka, som ligger 25 kilometer fra Butsja.

Zelenskyj sier situasjonen er langt verre i Borodjanka.

Russland har avvist at deres styrker rammer sivile og hevder at bildene fra Butsja er iscenesatt.

- Det er ikke noe militært her

Ukrainas riksadvokat Iryna Venediktova kunngjorde forut for Zelenskyjs uttalelser funnet av 26 døde i ruinene av to ødelagte leilighetsbygg i Borodjanka.

– Bare den sivile befolkningen ble angrepet. Det er ikke noe militært her, skriver hun på Facebook.

Venediktova anklager russiske styrker for å ha brukt blant annet klasevåpen. Ukrainsk politi samler inn beviser fra Borodjanka for lokale og internasjonale domstoler, opplyser hun.

Hun legger til at det er umulig å anslå hvor mange flere døde som befinner seg i området.

- De har begynt å gå gjennom ruinene

President Zelenskyj oppgir heller ingen tall, men sier:

– De har begynt å gå gjennom ruinene i Borodjanka. Det er enda flere ofre for russiske okkupanter der, sier han ifølge The Guardian.

Zelenskyj oppgir ingen flere detaljer eller bevis for at Russland var ansvarlig for drap på sivile i Borodjanka.

Ifølge ukrainske myndigheter antas det at over 300 sivile er drept av russiske styrker i Butsja og at rundt 50 av dem ble henrettet.

Russiske samtaler om drap i Butsja

Tysk etterretningstjeneste fanget opp radiokommunikasjon der russiske soldater diskuterte drap på sivile i ukrainske Butsja, ifølge Der Spiegel.

Noe av lydmaterialet som er samlet inn, handler tilsynelatende om ofrene som er funnet drept i en hovedgate i Butsja, meldte det tyske nyhetsmagasinet torsdag. Spiegel siterer en lukket brifing som etterretningstjenesten BND har holdt i den tyske nasjonalforsamlingen.

Blant kommunikasjonen som ble fanget opp, var en soldats beskrivelse av hvordan han og andre i hans tropp skjøt en person på sykkel. AFP-journalister i Butsja så tre lik sammenfiltret i sykler blant de 20 drepte som de så i den aktuelle gata etter at russiske soldater trakk seg ut.

Ifølge Spiegel utgjør lydmaterialet også bevis for at leiesoldater fra Wagner-gruppen spilte en rolle i drapene. Opptakene tyder ikke på at drapene var vilkårlige handlinger.

Russland benekter anklagene om drap på sivile og andre krigsforbrytelser og har kommet med udokumenterte påstander om at bildene fra Butsja er falske.

Over 4.600 evakuert fra ukrainske byer

Torsdag ble 4.676 sivile evakuert via humanitære korridorer fra ukrainske byer, ifølge tall fra landets visestatsminister.

3.256 mennesker ble evakuert fra Mariupol og Berdjansk torsdag, opplyser Iryna Veresjtsjuk på Facebook ifølge CNN.

1.205 av dem var fra Mariupol, mens 2.050 kom fra byene Polohy, Vasylivka, Berdjansk og Melitopol i Zaporizjzja-regionen.

Ytterligere 1.420 mennesker ble evakuert fra byene Lysytsjansk, Sievjerodonetsk, Rubížne og Kreminna i Luhansk-regionen, opplyser hun.

EU foreslår mer penger til våpen til Ukraina

EU-president Charles Michel støtter et forslag om å bruke ytterligere 500 millioner euro på våpen til Ukrainas regjeringsstyrker.

På Twitter skriver Michel at summen som EU bruker på militært utstyr til Ukraina, vil øke til 1,5 milliarder euro når de ekstra midlene er godkjent.

500 millioner euro tilsvarer 4,8 milliarder kroner. Økningen av våpenstøtten er blitt foreslått av EUs utenrikssjef Josep Borrell.