– Presidenten benekter at Bakhmut har falt, sier Zelenskyjs talsperson Sergiy Nykyforov ifølge CNN.

Ukrainas president så først ut til å innrømme at slaget om Bakhmut er avgjort til Russlands fordel. Senere måtte presidenten presiserte at han snakket om at byen er ødelagt.

På et møte med pressen under G7-møtet søndag, sa Zelenskyj at han ikke lenger trodde at byen var under ukrainsk kontroll, og at Bakhmut i dag kun eksisterer «i våre hjerter».

– Mange døde russere

– Dere må forstå at det ikke er noe der. De smadret alt, sa han før han gikk inn til et møte med USAs president Joe Biden.

Etter møtet sa han at han ikke mente at de siste kvartalene av byen som ukrainske styrker har holdt, var falt, men at det ikke er noe igjen av byen som før hadde over 70.000 innbyggere.

– Det er ingen bygninger igjen der. Bare mange døde russere, sa han og takket de ukrainske styrkene for innsatsen.

Les mer: Vladimir Putin gratulerer og lover medaljedryss

Blodig slag

Slaget om Bakhmut har vært det blodigste og lengstvarende i krigen i Ukraina. Russerne har i åtte måneder siden i fjor sommer forsøkt å ta byen, som mange eksperter mener ikke har synderlig strategisk verdi.

Ukraina har imidlertid nektet å overgi den, trolig fordi russerne har hatt enorme tap hver gang de har gått til angrep. Ukraina har også mistet mange soldater.

Det første tegnet til at Bakhmut omsider var falt, var da Russlands president Vladimir Putin lørdag kveld gratulerte sine styrker og Wagner-styrkene med seier i byen.

Tidligere lørdag sa Wagner-leder Jevgenij Prigozjin at hans soldater hadde full kontroll over byen.

USA gir ny militærstøtte

Søndag kunngjorde USAs president Joe Biden en ny pakke militærstøtte til Ukraina.

I et møte med Zelenskyj på sidelinjen av G7 understreket Biden igjen at USA gjør alt de kan for å styrke Ukrainas forsvar mot Russland.

Biden sier den nye pakken omfatter blant annet ammunisjon, artilleri og pansrede kjøretøyer. For få dager siden godtok Biden at allierte land gir ukrainske piloter trening i å fly F-16-fly, noe som åpner for en eventuell overføring av de avanserte flyene til Ukraina.

Senere søndag sa Biden at han har fått klare forsikringer fra Zelenskyj om at F-16-piloter ikke skal brukes til å angripe russisk territorium.

– Jeg fikk en klar forsikring fra Zelenskyj om at de ikke skal bruke flyet til å fly inn i Russlands geografiske territorium, men hvor som helst der det er russiske styrker på ukrainsk territorium, vil de kunne det, sa Biden.