RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Zhang Shuxia dømt til døden for å selge babyer

Fødselslege Zhang Shuxia i Shaanxi-provinsen
Fødselslege Zhang Shuxia i Shaanxi-provinsen Foto: CHINA DAILY
Sist oppdatert:
En kinesisk domstol har gitt en betinget dødsdom til en fødselslege som for å ha bortført og solgte nyfødte babyer.

Zhang Shuxia solgte sju små barn i den nordlige Shaanxi-provinsen. Legen skal ha fortalt barnas foreldre at de nyfødte barna var syke og hadde dødd, for så å selge dem til menneskehandlere for opp mot 50.000 kroner, heter det i dommen ifølge NTB.

Betingede dødsdommer blir vanligvis omgjort til livstid i fengsel.

Titusenvis av barn blir trolig stjålet i Kina hvert eneste år. De fleste blir solgt internt i landet for å møte en etterspørsel som har oppstått som et resultat av landets ettbarnspolitikk og kinesernes tradisjonelle ønske om å få en sønn.

Fødselslegen skal blant annet ha overtalt en mor til å gi fra seg et tvillingpar ved å påstå at den ene tvillingen var død og den andre hadde store skader i bein og armer.

En annen baby som hun solgte, ble senere funnet død i en grøft, hvor den hadde blitt dumpet av menneskehandlerne. Noen av de bortførte barna ble funnet av politiet og returnert til foreldrene.

I dommen heter det at Zhangs handlinger «hadde en negativ innvirkning på samfunnet», og hun ble derfor dømt til døden med en to års utsettelse. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere