RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Zimmerman siktet for drap på svart tenåring

Sanford (NTB-Reuters-AFP): George Zimmerman er nå pågrepet og siktet for drapet på 17 år gamle Trayvon Martin i Florida, opplyser påtalemyndigheten. Drapssaken har vakt sterke følelser i USA.

Trayvon Martin var ubevæpnet da han ble skutt ned av George Zimmerman den 26. februar, men politiet bestemte seg for likevel ikke å pågripe gjerningsmannen. Det skyldtes at han etter eget utsagn hadde skutt i selvforsvar. Nå har en spesialoppnevnt påtalemyndighet revurdert saken og konkludert med at det likevel skal tas ut siktelse mot Zimmerman for forsettlig drap.

Den 28 år gamle drapsmannen gikk i skjul etter hendelsen, og tidligere denne uka trakk hans forsvarere seg fra saken fordi de ikke fikk kontakt med ham. Nå bekrefter imidlertid påtalemyndigheten at Zimmerman er pågrepet.

Drapssaken har vakt stor oppsikt i USA og utløst en landsomfattende protestbølge med krav om pågripelse av gjerningsmannen.

Da politiet først bestemte seg for ikke å pågripe ham, var det med henvisning til en kontroversiell lov i Florida som sier at en person som føler seg truet på livet eller i fare for å bli alvorlig skadd, kan ta i bruk våpen for å forsvare seg.

Kritiske røster mener imidlertid at saken smaker av rasisme og hevder Martin ble mistenkeliggjort fordi han var svart og gikk i hettegenser. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere