*Nettavisen* Nyheter.

Zlatan: - Jeg pisser på rasistene

Foto: EPA/Scanpix

Barcelona-spissen er ikke redd for hets fra peronser med rasistiske motiver.

13.11.09 21:37

Siden Zlatan Ibrahimovic slo igjennom på starten av 2000-tallet har den svenske stjernespissen vært kontroversiell. Mange har hyllet han – noen har mobbet han - mens andre har gått enda lenger.

Siden Zlatan har bosnisk far og kroatisk mor har personer med rasistiske motiver hevdet at han ikke er svensk, og dette har ofte blitt brukt mot spilleren i forbindelse med hans deltagelse på landslaget.

I Sverige har det den siste tide blitt mye debatt rundt det at Barcelona-spissen nå vurderer å gi seg på det svenske landslaget, men spilleren selv er ikke redd for rasistisk hets på grunn av dette.

- Driter i rasistene
I et intervju med Dagens Nyheter gir han klar beskjed om at dette ikke plager ham.

- Jeg driter i dem. Eller: Jeg pisser på dem, om jeg skal være ærlig. Hva skal jeg egentlig si? Om jeg plager dere så ikke se på TV når jeg spiller på landslaget. Slå av apparatet, sier Zlatan.

Til tross for at han er usikker på videre landslagsspill, så har ikke Ibrahimovic noen problemer med å medgi at det er en ære å spille med det svenske flagget på brystet.

- Det er klart jeg er stolt over å representere landslaget. Hver eneste gang man får sjansen til å spille med flagget på brystet, så tenker man på det, sier Ibrahimovic.

Kritisk til Allbäck
Erik Hamrén er som kjent utnevnt som ny svensk landslagssjef, og den norske seriemesteren måtte starte karrieren med å opplyse om at han var usikker på Zlatans landslagsframtid.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg går rundt og ser an situasjonen. Jeg har ikke bestemt meg ennå. Det er ikke så mye mer å si om det. Dette handler om en rekke småting, sier Barca-stjernen.

En av disse småtingene skal angivelig være Hamréns valg av Marcus Allbäck som assistenttrener.

- Allbäck har aldri vært trener. Han er jo fortsatt aktiv spiller. Jeg vet ikke helt. Jeg vet ikke om dette her virker veldig seriøst, sier Zlatan om Hamréns assistent.

Stoler på Hamrén
Barcelona-spissen mener landslaget trenger rutinerte folk i ledelsen, og har derfor ikke vært særlig positiv til at Henrik Larsson har blitt nevnt som en aktuell trenerkandidat.

- Henke har sluttet. Men heller ikke han har noen trenererfaring. Jeg tror man må ha en erfaren spiller, som har vært med på høyt nivå, og så fått trenererfaring. Men jeg kan jo ikke så mye om trenere egentlig, jeg er aktiv fotballspiller, sier svensken.

Han er likevel tydelig at skepsisen til landslaget ikke har noe å gjøre med Hamrén.

- Jeg håper han kan fortsette med det Lagerbäck har bygd opp. Det er det som har gjort laget såpass bra. Det er derfor vi har lyktes så bra, til tross for at vi er en liten nasjon. Om Hamrén ønsker å forandre på dette, vet jeg ikke, men jeg tror ikke det.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag