Gå til sidens hovedinnhold

Zlatan: - Northug elsker å helle bensin på bålet

Den svenske superstjernen lar seg begeistre av Petter Northug.

Det har lenge vært kjent at Petter Northug og Zlatan Ibrahimovic beundrer hverandre. Flere ganger har Norges største idrettshelt uttalt seg om Sveriges største idrettshelt - og omvendt.

- Jeg skulle gjerne ha byttet liv med Zlatan Ibrahimovic en liten stund. Men Zlatan er en større idrettsmann enn meg, sa Northug til Expressen i fjor.

- Det er synd jeg ikke går på ski, for da kunne han fått «battle» med meg. Det er kult å lese om ham. Han stiller seg ikke i kø for å gjøre som alle andre. Og så liker han å tirre svenskene, og det er bra, svarte Zlatan om Northug.

Pungbeskyttelsen
Nå har den svenske Paris Saint-Germain-stjernen igjen luftet tankene sine om den norske skihelten.

I et nytt intervju med Expressen, ble Northug nok en gang et samtaleemne. Expressen forteller at Zlatan lyttet nøye da avisen leste opp følgende Northug-sitat.

- Zlatan er en person jeg har mye respekt for. Å få sitte og spise en middag med ham er noe jeg gjerne skulle ha opplevd i løpet av livet. Det hadde vært stort. Jeg skulle spurt han om væremåten hans. Han lykkes med å være så avslappet utenfor banen, men samtidig være så fokusert under kamper at han blir en av verdens beste fotballspillere. Zlatan motiverer meg, uten tvil, sa Northug.

Zlatan responderte slik da han fikk høre sitatet.

- Det snakkes jo så mye om han. Haha. Det skrives mye. Nå sist var det noe med at han hadde teipet fast noe pungbeskyttelse. Det er vanskelig å overse noe slik. Men Northug er en som tester grenser, en som gjør det lille ekstra og har personlighet og karakter, sier Zlatan.

Han mener også at det er bra Northug ikke bare har det i kjeften.

- Det er ikke bare snakk med han. Han viser at han er den beste. Og når det da kombineres - det er som da jeg ble intervjuet i går. De spurte hvem som var mitt idol. Jeg svarte Muhammad Ali. Han snakket mye, men presterte også. Jeg får den samme følelsen av nordmannen, han snakker og han presterer. Han elsker virkelig å helle bensin på bålet, sier Zlatan, som sikkert kjenner seg igjen i akkurat det.

- Kjedelige i Sverige
Han savner flere «Zlataner» og «Northuger» i hjemlandet.

- Vi er litt for kjedelige i Sverige sånn sett, og sånn var da jeg kom til fotball-Sverige. «Han er for kjepphøy, han er for arrogant, nonchalant. Han kommer ikke til å klare seg. Han må vokse opp», sier Zlatan.

LES FLERE SAKER FRA 2012:

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger