*Nettavisen* Nyheter.

Zlatan, for en duell

Foto: Scanpix/Reuters

Sjekk trekningen av kvartfinalene i Champions League.

15.03.13 14:38

Fredag ble det klart hvilke klubber som møter hverandre i kvartfinalen av Champions League denne sesongen.

Det nok mange ser på som det største oppgjøret er møtet mellom franske Paris St. Germain og spanske FC Barcelona.

Dette betyr at svenske Zlatan Ibrahimovic igjen skal møte gamle lagkamerater. Spissen spilte i den spanske klubben i 2009 til 2010.

Oppholdet til svensken i superklubben ble imidlertid ikke av det vellykkede slaget, og selv om han gjorde det bra på banen, var det en del bråk utenfor.

Bråket med Guardiola
I sin ene sesong for Barcelona spilte profilen totalt 45 kamper og scoret 21 mål.

Forholdet til daværende manager Josep Guardiola var imidlertid ikke bra, og etter én sesong på Camp Nou ble svensken sendt på lån til italienske AC Milan.

Denne sesongen har Ibrahimovic vært i knallform for franske Paris St. Germain og i ligaen har han gjort 22 mål på 23 kamper. Totalt har han gjort 28 mål denne sesongen.

PSG-profilen må imidlertid stå over den første kampen, på grunn av det røde kortet han fikk i første åttendedelsfinale mot Valencia.

- Vi skjønner selvfølgelig at dette blir vanskelig, men det er en bra test for oss. Vi får se hvor vi står, sier PSG-manager Carlo Ancelotti om trekningen.

- Det er ikke en ulempe at vi spiller første kamp hjemme. Vi må holde fokus i 90 minutter og vi trenger all den energien vi har for å vinne, sier italieneren.

- Et stort lag
Av andre kamper i kvartfinalen av Champions League er det også verdt å merke seg at Bayern München møter italienske Juventus.

Det tyske storlaget er blant favorittene til å vinne turneringen, mens «den gamle dame» har imponert, og slo ut skotske Celtic i sin åttendedelsfinale.

- Juventus lo fjorårets vinnere ut i gruppespillet. Dette er det tøffeste laget vi kunne møtt, bortsett fra Barcelona, sier Bayerns Toni Kroos.

- Juventus er et stort navn og et stort lag. Italienske lag er alltid godt organisert, men jeg mener vi har en god sjanse til å vinne dette, sier stjernen.

De øvrige kampene i kvartfinale er Malaga mot Borussia Dortmund og Real Madrid mot tyrkiske Galatasaray.

Kvartfinalene spilles over to kamper - hjemme og borte. De første kampene spilles 2. og 3. april, mens returoppgjørene går 9. og 10. april.

Champions League-trekningen:
Malaga - Borussia Dortmund
Real Madrid - Galatasaray
Paris St. Germain - Barcelona
Bayern München - Juventus
*Kampene spilles 2.-3. og 9.-10. april.

Europa League-trekningen:
Chelsea - Rubin Kazan
Tottenham - FC Basel
Fenerbache - Lazio
Benfica - Newcastle
*Kampene spilles 4. og 11. april.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.