*Nettavisen* Nyheter.

Zlatan Ibrahimovic blir MLS' best betalte spiller noensinne

SOLID LØNNSØKNING: Zlatan Ibrahimovic blir den best betalte spilleren noensinne i MLS. Foto: David Klein (Pa Photos / NTB scanpix)

Svensken har fått en solid lønnsøkning.

Ifølge LA Times er den svenske spissens nye avtale verdt solide 7,2 millioner dollar per år med LA Galaxy - rundt 64 millioner norske kroner.

37-åringen signerte avtalen mot slutten av fjoråret.

Det betyr at svensken blir den best betalte spilleren i den amerikanske ligaens historie. Brasilianske Kaka hadde denne rekorden før ham.

Kaka spilte i Orlando City mellom 2014 og 2017. Zlatan kommer nå til å tjene rundt 300.000 kroner mer enn det den offensive midtbanespilleren gjorde på det meste.

Ifølge Expressen gikk Ibrahimovic ned rundt 90 prosent i lønn da han forlot Manchester United og signerte for LA Galaxy i USA.

Hans første kontrakt med klubben sikret ham rundt 1,5 millioner dollar per år, men nå har han altså sikret seg en solid lønnsøkning.

Det å gjøre Zlatan til en såkalt «designated player», er imidlertid ikke helt uproblematisk for Los Angeles-klubben.

Grunnen til at spissen lå såpass lavt i lønn under sitt første år med Galaxy, er at klubben kun har lov til å ha tre spillere i troppen som ikke omfattes av lønnstaket i ligaen. Nå skal Zlatan være blant de tre.

Tidligere var det Giovani Dos Santos, Jonathan Dos Santos og Romain Alessandri som var de tre spillerne som kunne lønnes av klubben, uten at de måtte tenke på restriksjonene, men én av dem må nå trolig forlate klubben.

LA Galaxy-president Chris Klein sier til LA Times at klubben enn så lenge ikke har tatt stilling til hvordan dette skal løses rent praktisk.

- Vi vet ærlig talt ikke hvordan det blir, sier han til avisen.

I podcasten «Corner of the Galaxy» spekuleres det i at den tidligere Barcelona- og Tottenham-spilleren Giovani Dos Santos forsvinner.

Det har i lengre tid blitt spekulert i Ibrahimovic' framtid og spissen har til stadighet blitt koblet med en overgang tilbake til klubber i Europa.

Med den nye kontrakten på plass, gir det et sterkt signal om at den svenske veteranen kommer til å ta minst én sesong til i MLS.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.