*Nettavisen* Nyheter.

Zlatan, så viktig!

Foto: AP/Scanpix

Zlatan Ibrahimovic scoret for tredje kamp på rad.

27.03.10 22:08

MALLORCA - BARCELONA 0-1:

Ryktene har gått rundt Zlatan Ibrahimovic omtrent siden han ankom Nou Camp fra Inter. Den siste tiden har ryktene dreid seg om at Barcelona vil erstatte ham med David Villa til sommeren.

Svenskens holdninger er som vanlig en grunn til at han skal være i trøbbel, og en sparktur hjemme i Sverige rundt juletider skal ha skapt gnister mellom svensken og trener Pep Guardiola.

Klubben mente nemlig at spissen utsatte seg selv for skader under det som så ut som en trivelig familietur, og sammenlignet det hele med å kjøre motorsykkel. Til slutt endte det med at Zlatan ble illag bot for oppførselen, den høyeste summen klubben kan trekke en spiller i lønn.

På banen har imidlertid svensken til tider vært god for katalanerne denne sesongen, og har bare ustoppelige Lionel Messi foran seg på klubbens toppscorerliste. Zlatan har funnet veien til nettmaskene 15 ganger denne sesongen, mens Messi står med utrolige 25 ligamål.

Det siste i reken av Zlatan-mål kom i lørdagens seier borte mot Mallorca. Spissen pirket en retur fra keeper i mål etter et hjørnespark. Og selv om målet nok vil bli husket som det peneste, så vil det nok minnes som utrolig viktig i jakten på seriegullet denne sesongen. Det er nemlig jevnt.

Med seieren over Mallorca har Barca trepoengs forsprang på Real Madrid, som møter Atlético Madrid til dyst søndag. Når den kampen er ferdigspilt, vil det gjenstå ni serierunder i Spania.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.