*Nettavisen* Nyheter.

Zlatan til Nettavisen: - Ødegaard mister ikke ballen

FÅR SKRYT: Martin Ødegaard imponerte svenskene. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Norges 16-åring hylles av svenske stjerner.

09.06.15 01:31

NORGE - SVERIGE 0-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Mandag var 16 år gamle Martin Ødegaard på banen hele kampen da Norge og Sverige spilte uavgjort 0-0 i Oslo.

Svenskenes superstjerne Zlatan Ibrahimovic hadde ikke sett Ødegaard spille før kampen. Men etterpå hadde han følgende dom over 16-åringen når han snakket med Nettavisen.

- Han ser ok ut. Han spiller veldig enkelt, mister ikke ballen så mye. Han gjorde en ok match, sier Zlatan til Nettavisen.

- Han har lang tid på å utvikle seg, og det er kult at han får spille allerede nå, mener svensken når han får spørsmål om nordmannen av TV 2.

Til NRK sier Zlatan at Ødegaard må bli mer selvstendig.

- Han har en pappa som styrer det meste for ham. Men han må vokse opp og bli mann, gi slipp på sin pappa, sier Zlatan.

Topper børsen
Ødegaard blir av Nettavisen kåret til Norges beste spiller, sammen med Stefan Johansen. Begge får karakteren 7 på vår spillerbørs.

- Jeg synes jeg spiller en ok kamp, og får til noen fine gjennomspill vi kunne ha scoret på. Men en grei kamp av meg, sier Ødegaard til Nettavisen om egen innsats.

Det sier han også om kampen generelt.

- Det var en grei kamp, vi skaper nok sjanser til å vinne, og holder nullen. Sånn sett er det greit, men kanskje litt typisk treningskamp dette her, sier Ødegaard til Nettavisen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

STJERNEDUELL: Zlatan Ibrahimovic mot Martin Ødegaard. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)


Sverige-stjerne Sebastian Larsson hadde ikke sett 16-åringen spille før mandagens kamp. Han bedømmer nordmannens innsats slik:

- Jeg vet det har vært mye fokus og snakk om han, men jeg har ikke sett ham før i dag. Og når man er på banen selv, er det vanskelig å få et inntrykk. Det var kanskje ikke så mange på banen som sto frem i dag, men man kan se at han har veldig, veldig fine føtter. Han kommer med all sikkerhet til å bli en veldig, veldig bra spiller, sier Larsson til Nettavisen.

- Hold føttene på jorda
Den gamle Arsenal-spilleren har følgende råd til 16-åringen:

- Holdt føttene på jorda, ikke ta av når det går bra, ikke grav deg ned når det går dårlig.

Den gamle tippeligatoppscoreren Daniel Nannskog har sett Ødegaard spille tidligere.

- Han var bra i dag. Men han bør kanskje skyte mer. Han er flink til å drive frem ballen, men leter kanskje for ofte etter pasningsalternativer. Ellers er touchen der, han er flink i pasningsspillet og har et bra rykk. Han har det meste, det er veldig kult å se, sier Nannskog til Nettavisen.

Kan overta Zlatans rolle
Premier League-profilen Jonas Olsson, som spiller for West Bromwich Albion, lot seg også imponere.

- Han er dyktig og det er mye fotball i ham til bare å være 16 år. Han kan bli riktig, riktig god med årene, sier Olsson til Nettavisen.

- Ble det noen dueller mellom dere?

- Nei, ikke direkte. Ødegaard er en spiller som trekker litt ned i banen for å hente ballen, så det ble mest slik at våre midtbanemenn måtte ta duellen med ham. Han er veldig dyktig når han får litt plass, mener den høyreiste WBA-spilleren.

Før møtet mandag var det mye snakk om møtet mellom superstjernen Zlatan Ibrahimovic og vidunderbarnet Martin Ødegaard. Olsson tror den unge nordmannen i framtiden kan overta den rollen Zlatan har nå, som Skandinavias fremste fotballambassadør.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

SKRYTER: Flere av de svenske stjernene hadde mye bra å si om Martin Ødegaard. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)


- Det tar nok lang tid før det kommer en ny Zlatan i Norge eller Sverige. Men Ødegaard har alle muligheter til å overta den rollen Zlatan har nå, sier midtstopperen til Nettavisen.

- Har du noen gang møtt en bedre 16-åring?

- Jeg vet ikke helt. Jeg har møtt mange store talent i Premier League, blant andre Raheem Sterling (Liverpool), selv om han nok var litt eldre, da. Men Ødegaard er absolutt en av de beste ungguttene jeg har møtt og han er helt klart der oppe med de beste ungguttene i Premier League, sier Olsson.

- Hvor god kan Ødegaard bli?

- Han har jo den muligheten at han trener med Real Madrid. Det er ikke sikkert han får spille så mange kamper, men han får trene med de beste. Han vil utvikle seg enormt der, sier han.

- Mangler fysikk
Også Kim Källström, som i en årrekke har vært en stor profil ute i Fotball-Europa, og blant annet spilt på klubber som Rennes, Lyon og Arsenal, er full av lovord om unge Ødegaard.

- Han er en dyktig spiller med bra teknikk. Han savner fortsatt litt på den fysiske biten. Men det er ikke rart, han er bare 16 år, sier Källström til Nettavisen.

- Han må jobbe hardt og være tålmodig, så har han en stor framtid foran seg, sier svensken.

- Er han det største talentet i Skandinavia?

- Jeg antar det. Det er ingen andre 16-åringer herfra som spiller i Real Madrid, sier han.

Källström mener møtet med Norge mandag var en grei gjennomkjøring.

- Det var en kamp med høyt tempo og god kvalitet til å være en privatkamp. Vi ønsket å vinne, men etter 90 minutter synes jeg uavgjort er et greit resultat, sier midtbanemannen.

Norge møter Aserbajdsjan til EM-kvalifisering allerede fredag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag