*Nettavisen* Nyheter.

Zlatanissimo!

Foto: Reuters/Scanpix

«Verdens beste spiss» reddet poeng mot gamleklubben.

29.09.10 08:31

AJAX - AC MILAN 1-1:

- Etter min mening er Zlatan verdens beste spiss, sa Ajax-trener Martin Jol om Milan-stjernen til uefa.com før tirsdagens mesterligamøte mellom Ajax og AC Milan på Amsterdam Arena.

Svensken fikk sitt store gjennombrudd i Europa for nettopp den nederlandske storklubben, men lot ikke det stoppe ham fra gjøre det han er hentet til Milano for å gjøre - nemlig score mål.

Ajax tok ledelsen i kampen ved Mounir El Hamdaoui, men et mål fra Zlatan Ibrahimovic skulle bringe balanse i regnskapet.

Klinket inn utligningen
I det 37. minutt ble en annen tidligere Ajax-spiller, Clarence Seedorf, spilt fint fri på høyre kant, og veteranen la 90 grader ut til sin svenske kollega. Omtrent hele Amsterdam Arena ropte på offside, men til liten nytte. Superspissen dempet ballen på brystet og klinket den inn bak Maarten Stekelenburg fra kort hold.

YouTube: Se målet her.

Det var imidlertid ikke bare målet til Zlatan som var av det pene slaget i Amsterdam tirsdag. Også hjemmelaget vartet opp med underholdning da de tok ledelsen etter 23 minutters spill.

Ettertraktede Luis Suarez kjørte tunnel på veteranstopper Alessandro Nesta før han med yttersiden av foten la 45 grader ut til angrepskollega El Hamdaoui. Marokkaneren med nederlandsk pass vendte flott opp, og satte ballen opp i nettaket fra rundt seks meters hold. På dette tidspunktet, en velfortjent ledelse.

Det var vertene som rev til seg et visst initiativ i første omgang, men det var likevel gjestene fra Italia som hadde omgangens største sjanse, av dem som ikke havnet inne i nettmaskene.

Også denne gangen var Seedorf arkitekt, da han med yttersiden av foten spilte Robinho helt alene igjennom med Stekelenburg. Brassens avslutning ble imidlertid for svak og gikk utenfor.

Den samme Robinho hadde også en farlig sjanse tidlig i kampen, men skuddet fra spiss vinkel ble godt tatt hånd om av keeper.

Boateng kunne avgjort
Etter hvilen tok gjestene mer over. Det skulle likevel gå lang tid før det ble en skikkelig anledning til å punktere kampen.

Og ikke uventet var Zlatan involvert i andre omgangs klart største sjanse. Svensken snappet ballen inne i feltet, men kom for langt ned mot dødlinjen. Han fikk imidlertid lagt inn mot Kevin-Prince Boateng på bakerste stolpe, og kun et tigersprang fra Stekelenburg hindret at Milan stakk av med tre poeng.

Da kampens tyske dommer Felix Brych blåste av for full tid sto det fortsatt 1-1, noe som betyr at Milan nå står med fire poeng i gruppe G, mens Ajax bare har ett etter to spilte kamper.

I gruppens andre kamp slo Real Madrid franske Auxerre 1-0 borte etter en scoring av Angel Di Maria i det 81. minutt. Spanjolene står dermed med full pott etter sine to første kamper, mens Auxerre har fattige null poeng.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.