*Nettavisen* Nyheter.

Zlatans skjebnemøte utsatt

Foto: Jed Jacobsohn (Getty Images/AFP/Scanpix)

Zlatan Ibrahimovic blir tidligst Barcelona-spiller tirsdag.

20.07.09 14:37

Zlatan Ibrahimovic blir etter alle solemerker Spania-proff, men den endelige avgjørelse drøyer. Mandag ble det klart at svensken trolig må belage seg på ytterligere venting før alle underskrifter og formaliteter er på plass.

Én ting gjenstår nemlig før den omfattende avtalen mellom Inter og Bareclona kan undertegnes. Samuel Etoo må godkjenne at han forlater Camp Nou til fordel for en framtid i Milano – som en del av handelen.

Den kamerunske landslagsspissen har enda ikke møtt Inter-ledelsen, men mandag var det ventet at han skulle treffe klubbeier Massimo Moratti i Milano.

Det viste seg umulig.

Optimisme i Milano
Etoo oppholder seg i hjemlandet, og klarte ikke å forflytte seg til den italienske motehovedstaden allerede mandag.

– Han rekker ikke tilbake fra Kamerun, bekreftet Inters tekniske direktør Marco Branca overfor Aftonbladet.

Dermed blir det avgjørende møtet avholdt først tirsdag. Det kan bety at Zlatan Ibrahimovic får med seg enda en kamp for Inter før avtalen går i boks. Tirsdag kveld skal nemlig den italienske storklubben ut i treningskamp mot Chelsea.

Et annet spørsmål er hvorvidt Samuel Etoo ønsker å forlate Barcelona til fordel for italiensk fotball. I Milano er man optimistiske med hensyn til å få en avtale i havn.

– Ja, jeg tror vi blir enige. Det håper jeg virkelig, sier Marco Branca.

Iskald Zlatan
Zlatan beholder roen mens oppstyret herjer. Natt til mandag var han på banen i én omgang da Inter møtte Club America til treningskamp.

Etterpå var han ikke spesielt snakkesalig – og ville ikke spekulere i om han hadde gjort sin siste kamp for italienerne.

– Om jeg kommer til å spille kampen mot Chelsea? Jeg vet ikke, vi får se. Jeg venter på en telefonsamtale fra Barcelona, sa svensken til den italienske sportsavisen Gazzetta dello Sport.

Sikkert er det i hvert fall at den ettertraktede superspissen kan glise hele veien til banken i det øyeblikk kontrakten er underskrevet. Ifølge den spanske avisen Mundo Deportivo skal han være tilbudt en kontrakt som gir ham en årslønn på rundt 90 millioner kroner.

Prislapp: Halvannen milliard
Det er riktignok noe mindre enn i Inter, men lønnshopp blir det likevel som følge av at svensken bare skal betale 23 prosent skatt i Spania. Italienske myndigheter krevde 43 prosent.

Glise kan også Barcelona-ledelsen dersom noen i framtida skulle finne på å kjøpe stjernespissen. Katalanerne skal nemlig ha plassert en kjøpsklausul på halvannen milliard på svenskens hode.

Kjøpsklausulen angir den summen klubben er villig til å selge en spiller for uten at det må innledes forhandlinger først.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.