RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Zune fortsetter iPod-kampen

Microsoft kommer nå med tre nye versjoner av Zune mp3-spilleren.

For ikke lenge siden lansere Apple sine ny iPoder.

Microsoft vil gjerne henge med og annonserte i går at de vil komme med tre nye versjoner av sin Zune spiller.

Les også:
Slutt med CD-spiller i bilen
Hørselsskader av MP3-spillere

Samme pris som iPod
De nye versjonene er en 80GB spiller med harddisk og to flashbaserte spillere på 8 og 4GB. I USA vil den største spilleren selges for 249 dollar, de to minste vil gå for 199 og 149 dollar.

Dette er samme prisen som iPodene selges for i statene.

Oppgradering
De nye spillerne har fått en oppgradering både utvendig og invendig i følge Microsoft. På innsiden skal softwaren ha blitt forbedret siden sist. Utsiden har også blitt mer elegant. Den nye spilleren er utstyrt med hva Microsoft kaller Zune Pad som er en sensitiv knapp som kan styres oppe, nede, til høyre og venstre. For å få til dette kan du nå gli fingeren over pad-en istedebfor å trykke.

Skjermen på den største vil være 3,2 tommer mens de mindre utgavene vil være på 1,8 tommer.

Vil gi musikk uten sperrer
Analytikere anser ifølge Cnet News dette for å være et viktig utspill for å utfordre Apple, men trolig vil det ikke være nok alene. De mener mangelen på videoer i Microsoft sin nedlastningstjeneste Marketplace.

Her har derimot Microsoft et nytt ess i ermet. I tilegg til å oppgradere tjenesten vil de også satse på musikk uten kopisperre. Dette vil utvilsomt glede musikkelskere.

Vil jobbe over år
Det spørs likevel om dette holder for å ta ledelsen over Apple, men det er heller ikke Microsoft sitt hovedfokus ifølge dem selv.

- Hva vi har gjort de siste årene er å etablere Zune som et merke. Det har nå fått en betydning hos folk. Det er ikke lett å få til. Microsoft har hatt et veldig realistisk blikk på hva som trengs for å komme inn på dette markedet og bli suksessfull. Vi ser på dette som et arbeide som vil ta år ikke måneder, sier markedssjefen for Zune, Jason Reindorp ifølge Cnet News.

Uansett blir det spennende å se om ikke Microsoft klarer å kapre noen nye kunder i dette årets julesalg.

Microsoft har ikke sagt noe om lansering utenfor USA enda, men det er grunn til å tro at dette er det vi vil se i norske butikker hvis Microsoft holder sitt tidligere løfte om å lansere Zune i Europa i 2008.

Denne saken er hentet fra forbrukerelektronikknettstedet Teknofil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere