Gå til sidens hovedinnhold

Nytent Vollvik snakker ut

Nå bruker turbotraderen snakketøyet og lommeboken igjen.

- Jeg har kjøpt aksjer i Hydro og har tro på at det vil skje mye spennende i den leiren fremover, sier Idar Vollvik til NA24 på telefonen fra Spania.

NA24 - din næringslivsavis

Finansmannen sier han har fulgt nøye med fusjonsprosessen mellom Statoil og Hydro fra Spania. Men prøver ellers å holde en rolig lav profil med familien i solskinnet.

Holder hestene rolig
Chess-gründeren har kjøpt 450.000 aksjer i Hydro viser en aksjonærutskrift. Aksjekursen står onsdag i 181,25, og det priser aksjene til finansmannen til 81,6 millioner kroner.

- Jeg handler mye mindre aksjer for tiden, men kjøpte de aksjene i Hydro, sier han.

LES MER: Vollvik hamstrer

Tirsdag denne uken oppgraderte den tyske storbanken Deutsche Bank Hydro fra hold til kjøp og har et kursmål på 205 kroner aksjen. Skulle dette scenarioet inntreffe kan Vollvik notere en gevinst fra forrige onsdags kurs på 7,5 millioner kroner.

Spanias varme
Den mye omtalte finanstrønderen koser seg for tiden i Marbellas skjærgård på den spanske solkysten.

- Jeg holder meg for tiden i varmen og har mye fritid med familien, sier han, og legger til at han prøver å holde en lav profil.

- Jeg prøver å unngå å kommentere mine aksjekjøp, sier han og klarer ikke unngå å le.

I fjor var Vollvik en av de som handlet og solgte mest aksjer på Oslo Børs. Det har tydeligvis tatt på og det neste året skal tilbringes i ro og mak.

- Vi har planer om å være her nede i et år i første omgang, sier han til NA24.

Skal kjøre ski
TV 2s gründerserie «Skaperen» fikk mye oppmerksomhet. En av de som fikk utteling for sin kleskolleksjon mot narkotika var nordlendingen Audun Jonassen. Han fikk 300.000 kroner fra Innovasjon Norge og Vollvik ansatte han i et av sine selskaper.

- Vi ansatte Audun i en trainee-stilling i et av selskapene mine, men han jobber ikke hos oss lengre. Han har tenkt å prioritere å kjøre snowboard i vinter, sier Vollvik.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler