Gå til sidens hovedinnhold

Nytt fra Vålerenga mot rasisme

- Hovedmålet er å skape møteplasser og arenaer for integrering.

Av: Maria T. Singian

Rannveig Sundelin, lederen for Vålerenga mot rasisme, var klar i talen da hun begynte i jobben høsten 2009; Dette er drømmejobben! Drøyt to år senere syns hun fortsatt det er drømmejobben og forteller entusiatisk om prosjektene VMR skal i gang med i løpet av 2011. Hovedmålet er å skape møteplasser og arenaer for integrering:

- Det er mye spennende som skal skje i år. Det er planlagt masse spennende aktiviteter for barn og unge, i tillegg til at det jobbes kontinuerlig med holdningsarbeid både internt og eksternt. Aktivitene har som mål om å skape møteplasser for integrering og inkludering, kombinert med et stort fokus på gode holdninger. Vålerenga skal være og er klubben for alle.

Åpen Hall blir til Vålerenga Street Cup

Helgetilbudet Åpen Hall fortsetter videre inn i 2011, nå under navnet Vålerenga Street Cup, et ettertraktet tilbud for barn og unge mellom 10-17 år.

- Dette er et tilbud som allerede er godt etablert, og det er en stor fast gjeng som møter opp som drar med seg venner og kjente. Ungdom har ikke det helgetilbudet de burde hatt i denne byen. Med dette tilbudet kan Vålerenga bidra til at ungene får et trygt alternativ fremfor at de skal henge på utrygge steder i helgene.

Street Cup blir avholdt rundt syv kvelder på vinterhalvåret, men vi ønsker nå å utvide tilbudet til også å være på sommeren. Nytt av året er at det kjøres egne kvelder kun for jenter i F21-hallen på Helsfyr:

- Her tilbyr vi også for eksempel danseinstruksjon, i tillegg til fotball- og andre ballaktivteter. Aktivitetene her skal treffe jentene bedre, samtidig føles det tryggere for mange jenter å møte opp når de for holde på litt for seg selv.

Fokus på jenter og minoriteter

Et annet nytt og spennende prosjekt VMR for første gang tar del i, i samarbeid med NKS, er konferansen Våg å velge, våg å være for ca. 400 9. klasse-jenter:

- Målet med denne konferansen er å nå ut til jentene med temaene selvutvikling, kosthold og fysisk aktivitet. Veldig mange jenter i denne alderen dropper ut fra all form for fysisk aktivitet, og gjennom dette kan vi få frem viktigheten av dette. I tillegg til at de skal få prøve seg på ulike aktiviteter, vil det komme kjente kvinnelige idrettutøvere for å være foredragsholdere.

Det startes også opp et prosjekt for å engasjere flere foreldre med minoritetsbakgrunn inn i idretten.

- Vi ønsker først og fremst å nå ut til foreldrene med informasjon og tilbud om nettverk, spesielt de med minoritetsbakgrunn. Ofte har de ikke samme ressurser og mulighet til å bidra på lik linje som andre. Men ved å vise at organisert idrett er et trygt og bra sted for barna å være og kan hjelpe både barn og foreldre med å skape et nettverk, håper vi også på at engasjementet her øker.

Oppfordrer alle til å bidra

En av de viktigste utfordringene VMR står ovenfor er å engasjere folk til å bidra som frivillig. Ønsket om økt frivillighet er stort, da aktivitene er noe som gir barn og unge veldig mye:

- Frivilligheten er kanskje en av de største utfordringene vi står ovenfor. Vi er en klubb som krever mye av mange av medlemmene våre, så vi ønsker gjerne også å få folk utenfra til å bidra, gjerne fra Klanen. De bidrar allerede, men oppfordrer de og alle andre som ønsker til å veldig gjerne være med å bidra på de aktivitetene de kan stille opp på!

Mer info om nevnte og øvrige aktiviteter finnes her

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken